Poliția Locală va monitoriza 80 de instituții de învățământ

Poliția Locală va monitoriza 80 de instituții de învățământ
Siguranță în noul an şcolar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliția Locală va monitoriza, în anul de învățământ 2021-2022, 80 de instituții de învățământ, mai exact 30 de școli și 50 de grădinițe. Pentru a evita producerea unor incidente, s-a hotărât luarea unor măsuri ferme pentru menținerea unui climat de ordine, siguranță publică și rutieră în rândul elevilor și a personalului didactic și nedidactic în zona apropiată unităților școlare, dar și de prevenire și diminuare a răspândirii potențiale a infecției SARS-CoV-2.

În cadrul Planului de măsuri "Siguranța în şcoli 2021-2022", se va avea în vedere atât includerea unităților de învățământ școlar și preuniversitar pe itinerariile de patrulare ale polițiștilor locali, cât şi readaptarea dispozitivelor de ordine și siguranță publică și rutieră, în vederea asigurării unei prezențe active în zona acestora și pe traseele adiacente, în intervalele orare în care elevii se îndreaptă către instituțiile de învățământ sau către domiciliu, precum și în pauzele dintre ore.

Grupurile de cartier au devenit o problemă majoră, motiv pentru care este necesară vigilenţa poliţiştilor în jurul unităților de învățământ, dar și identificarea minorilor aflați în situații de risc.

Poliţiştii vor avea în vedere şi "chiulul" de la ore, astfel fiind necesară identificarea locurilor frecventate de elevii care absentează de la cursuri. Societățile comerciale din jurul școlilor și grădinițelor vor avea parte de verificări "la sânge", pentru siguranța elevilor, privind respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Citit 2940 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.