Catedra: Punct şi de la capăt, la Şcoala Nr. 29 (FOTO și VIDEO)

Catedra: Punct şi de la capăt, la Şcoala Nr. 29 (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

LECŢIE. Punct. Punct și de la capăt. Orice cer frumos al nopții pornește de la o stea, orice pictură frumoasă începe de la un punct. Poți face orice lucru măreț, trebuie doar să începi. Acesta este mesajul pe care Școala Gimnazială Nr. 29 şi-a dorit ca orice elev al său să îl poarte în suflet și în gând, cu ocazia Zilei Internaționale a Punctului.

Până la urmă, ce înseamnă un punct? Un punct reprezintă frumusețea unui nou început, magia unui lucru simplu, dar cel mai important, simbolizează punctul de începere al unui lucru frumos. Cu aceste gânduri în minte, școala mea a ales să decoreze geamurile cu puncte colorate, care simbolizează noul nostru început. După un an în care am fost departe, noi am pus punct pandemiei! Și o vom lua de la capăt. Ne reinventăm obiceiurile, luăm decizii corecte, suntem empatici și ingenioși, avem răbdare să ne cunoaștem, și cel mai important, colaborăm cu toții, elevi, profesori, părinți, pentru a descoperi rețeta unui nou început perfect.

Singuri, suntem doar câte un punct, însă, împreună, suntem un ocean de puncte colorate, pregătit să dărâme orice îi iese în cale. Acestea sunt vorbele după care ne ghidăm în momentul în care ținem foarfecele în mână și decupăm punctele care decorează holurile școlii. Acestea ne arată nouă, elevilor curioși, că nu trebuie să faci gesturi mari pentru a cuceri lumea, ci uneori ai nevoie doar de voința de a începe.

Școala noastră a făcut numeroase activități, recunoscute la nivel național și internațional, fiecare în parte fiind rezultatul unei munci colective, dar activitatea de Ziua Internațională a Punctului ne-a arătat că, după un an dificil, o simplă privire răzleață și plină de candoare către o fereastră ne amintește tuturor de puterea noastră de a o lua de la capăt și de a forma o echipă imbatabilă!

Punctul semnifică o multitudine de lucruri, dar, la Școala Lucrurilor Frumoase, semnifică lumina pe care elevii o răspândesc şi pe care profesorii o cultivă cu drag. Începem anul cu o lecție puternică: nu contează cât de mic ești, atâta timp cât ești susținut de alte puncte, iar împreună formăm alte lucruri frumoase!

Citit 3617 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 05:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.