Învăţătoare pusă la zid pentru că le-a vorbit copiilor despre vaccinare

Învăţătoare pusă la zid pentru că le-a vorbit copiilor despre vaccinare
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Învăţătoarea Florentina Golea de la Şcoala Nr. 10 "Dimitrie Sturdza" din Tecuci a fost jignită pe Facebook prin zeci de comentarii, pentru că a îndrăznit să publice imagini de la o lecţie în care le-a vorbit copiilor despre vaccinare. Asta pentru că imagini de la clasa sa au apărut şi într-un material publicat de vaccinare.ro.

Florentina Golea susţine că anual, printr-un proiect derulat cu UNICEF şi Ministerul Educaţiei, lucrează cu elevii de la clasă "Cea mai mare lecţie despre...". "Anul trecut lecţia a fost despre bullying, iar anul acesta despre vaccinare. Îi spune cea mai mare, pentru că proiectul se derulează în mai multe şcoli. Nu sunt singura care am ţinut această lecţie, sunt sute de colege care anual fac parte din proiect. Nici nu le-am impus copiilor să se vaccineze, nici nu le-am spus să le transmită părinţilor să facă asta. Nu am făcut propagandă. Mai ales că elevii mei au 10-11 ani, deci nici nu-s eligibili pentru vaccinare. A fost pur şi simplu o lecţie educativă despre ce înseamnă vaccin, despre care sunt măsurile de prevenţie în pandemie", explică învăţătoarea de la şcoala din Tecuci.
Aceasta susţine că după ce a fost postat pe site-ul guvernamental materialul despre lecţia ei, s-a trezit cu sute de mesaje în care era ameninţată şi jignită pentru că a îndrăznit să le vorbească copiilor de la şcoală despre vaccinare.
"Mame, măi oameni buni, sunteţi normali la cap? Cum să lăsaţi o impostoare de profesoară să facă aşa ceva? Pentru ce este plătită madam? Să promoveze vaccinul? Sau să predea copiilor?" sau "În Salvador, unde au vaccinat nou-născuţii, decese în proporţie de 100 la sută. Dar în prostia dvs. sau în goana după o primă grasă, treceţi peste cadavre! Ruşine să vă fie! Tocmai v-aţi făcut părtaşă la genocid!", sună două dintre mesajele primite de învăţătoare, una dintre cele mai apreciate şi căutate din Tecuci.
Aceasta susţine că şi în privat a primit ameninţări pline de ură, motiv pentru care a blocat persoane pe Facebook şi a şters mesaje trei zile la rând.
"Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. Educaţia pentru sănătate este parte din procesul de învăţământ la clasele mici, deşi nu avem o disciplină aparte, ea se face interdisciplinar, în cadrul celorlalte obiecte de studiu. Am ajuns să nu avem voie să pronunţăm cuvântul vaccin în şcoală? Propun să se desfiinţeze şcolile, dacă noi învăţătorii nu mai avem voie să ne informăm corect elevii despre cum merg lucrurile în lume. Am copii care se vaccinează anual împotriva gripei. Am copii care mi-au spus că surorile lor s-au vaccinat împotriva cancerului de col. Am copii de medici şi farmacişti în clasă, care ştiu că aceasta n-a fost prima şi nici ultima lecţie de educaţie pentru sănătate. Am făcut nenumărate ore şi în colaborare cu medici despre cum se poartă corect o mască, despre cum ne spălăm corect pe mâini, avem ziua morcovului sau ziua ardeiului, în care copilul vine cu morcov sau ardei la pachet. Părinţii, pentru că ştiu ce fac la clasă, nu s-au revoltat că le-am vorbit despre vaccinare. Au fost oameni care m-au împroşcat cu noroi, deşi nu ştiu absolut nimic despre mine. Toată această ură provine din faptul că nu avem educaţia necesară să-i lăsăm pe cei din jur să aleagă ceea ce este mai bun pentru ei. Nu am făcut propagandă pentru vaccin", mai spune Florentina Golea.
Aceasta povesteşte că elevii săi au fost cei care au asociat cuvântul vaccin cu "libertate" şi cu "zâmbet", pentru că îşi doresc ca lucrurile să revină la normal, să poată merge din nou în tabere şi să vină la şcoală fără măşti, pentru a-şi putea vedea zâmbetele. "De asemenea, ei au avut de aşezat în borcănelele pentru cei dragi lucruri care să îi protejeze şi nu puţini au desenat seringi cu vaccinuri, pentru că ştiu că vaccinul înseamnă imunizare", a mai povestit învăţătoarea.

Citit 4844 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 00:23

23 comentarii

 • postat de Vicleanu
  Luni, 11 Octombrie 2021 23:05
  82.145.220.***
  Promovam prostia pe la televizor ne uitam la acces direct și tot felul de emisiuni despre vedete dar punem la zid un om care vorbește despre normalitate.Foarte bine România.Suntem bine.Sa nu ne mai miram de ce ne arata lumea cu degetul.Ne meritam soarta din pacate
  6
  14
  Raportează
 • postat de dgi
  Luni, 11 Octombrie 2021 16:58
  81.196.245.***
  Despre vaccin covid, da trebuie sa vb specialistii. Acest covid a generat o adevarata pandemie cu urmari grave. Pentru prezentarea generala a vaccinurilor nu vad un impediment in a fi prezentate corect copiilor ca si concept.. Sa nu uitam ca multi parinti si mai ales elevi au cerut detalii prin introducerea unei materii noi, educatie sexuala, care nu poate contine doar informatii despre sex ci in special metode de igiena si protectie. Ori o parte din protectie o reprezinta vaccinarea (anti HPV). La fel cu gripa, oreion etc. Ce este gresit sa explici cum prin evolutie stiintifica au aparut vaccinuri care au eradicat boli? Evident trebuie prezentat corect si faptul ca a te vaccina este o optiune proprie asumata de un adult. In rest, lipsa de educatie si de bun simt din belsug, mai ales in comentarii.
  5
  13
  Raportează
 • postat de când vrei să ieși în evidență
  Luni, 11 Octombrie 2021 16:33
  193.169.145.***
  Săraca doamna doctor ! Pardon, învățătoare !
  18
  5
  Raportează
 • postat de Vasilica
  Luni, 11 Octombrie 2021 16:27
  109.166.138.***
  Felicitari. Nu conteaza tabara ca ura e maxima. Va trebuie doar o scinteie si va linsati unii pe ceilalti.
  Si va intrebati de ce covid ? Pentru ca meritati.
  Nici una din tabere nu prea s-a dovedit ca e "responsabila"! Ma amuz dar imi pare rau pt. ca trebuie sa ies din casa si dau de voi. Cine stie poate va deranjeaza tenesii mei verzi..
  Deschdeti ochii si fiti oameni nu hiene. Incercati sa intelegeti inainte de a judeca ceva.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Covrig
  Luni, 11 Octombrie 2021 15:47
  95.154.6.***
  Cum sar vaxxinații să apere propovăduirea sfintei injectări cu ser experimental !!!
  18
  5
  Raportează
 • postat de Chips
  Luni, 11 Octombrie 2021 14:54
  188.25.149.***
  @Profesor, esti prost de bubui, cu intelegere 0 a stagiilor de testare & aprobare a unui vaccin. Altfel nu vad cum nu ai sti ca vaccinul are absolut toate avizele necesare posibile & imposibile. Iar despre efectele adverse.... cvasi majoritatea celor pe care ii cunosc s-au vaccinat. Iar singurele efecte adverse au fost durere locala in ziua vaccinului si ATAT.

  Dar, desigur, ei vorbesc din experienta proprie, nu din fatalismele citite pe internet.

  Ar trebui sa studiati efectul Dunning Kruger, ati vedea ca poza voastra, a anti vaccinistilor, ar trebui sa fie acolo....
  9
  8
  Raportează
 • postat de Jonash
  Luni, 11 Octombrie 2021 14:39
  62.231.94.***
  Probabil că doama invățătoare a crezut că este mișto să facă o lecție deschisă cu subiecte de shownews ca să arate ce mult ii pasă ei de educația micuților?. Cred că și-a depășit cu mult atribuțiile, la minori sarcina asta le revin părinților. Mai degrabă ii învăța pe copii o poazie de Eminescu sau pote ceva de Caragiale, era mai folositor cred.
  12
  5
  Raportează
 • postat de nu ne intereseaza,
  Luni, 11 Octombrie 2021 14:11
  89.39.81.***
  nu inteleg de ce cei ce sint impotriva vaccinarii sint asa de vocali, unii chiar folosesc violenta verbala, sint irascibili fata de ceilalti. de multe ori nu-i intreaba nimeni nimic dar gasesc un prilej sa-si exprime pozitia si parerile. asta se vede in piata, la rind la piine, la serviciu, in media, in politica, peste tot unde sint mai multi oameni adunati trebuie sa apara un anti-vaccinare care vorbeste fara sa-l intrebe cineva ceva, sa-si spuna parerea si sa emita teorii conspirative. faceti ce vreti dar lasati-ne in pace, oricum nu ne intereseaza ......
  6
  15
  Raportează
 • postat de emilm
  Luni, 11 Octombrie 2021 14:07
  5.13.157.***
  @Profesor: dacă chiar sunteți profesor, îi compătimesc pe elevii dumneavoastră! De ce? Pentru ca au un dascăl care nu înțelege cum trebuie făcută educația. "Și, atunci, de ce ați pierdut timpul cu o asemenea temă". Deci orice nu se încadrează în programa (ce cuvânt oribil) școlară este pierdere de timp... Halal educator! Iar în legătură cu prospectul vaccinului: o simpla căutare pe internet vă oferă ceea ce solicitati. Da, necesită un minim efort, însă noi suntem învățați "să ni se dea". Și ca să închei: vaccinul a fost aprobat definitiv în SUA de către autoritatea medicală competentă, prin urmare pică și subiectul cu "experimental". "Banala gripă" a umplut secțiile ATI și îi împiedică pe cei cu alte afecțiuni să se poată trata: iată de ce nu e doar o opțiune personala vaccinarea!
  7
  8
  Raportează
 • postat de Confuzie
  Luni, 11 Octombrie 2021 13:53
  89.136.5.***
  Doamna învățătoare și-a greșit cariera ! Ea vroia să se facă doctoriță !
  10
  5
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 11 Octombrie 2021 13:18
  5.13.156.***
  @profesor In SUA un medic microbiolog a DOVEDIT ca un vaccin administrat populatiei in anii 50, urmarea cu totul alte efecte intentionata provoca boli, a fost saltata pe trupele speciale la 6 dim, pentru ca a refuzat sa preadea dovezile, desi ii apartineau! Va sta in inchisoare pe viata pentru ca S-A OPUS SISTEMULUI! Cu mansohnii si blue eyes nu te joci! Patesti ca Decebal Traian Remes si fiisu!... sau Antonie Iorgovan! si multi altii!

  Aici DA, este un vaccin in faza sa zicem BETA... dar din cate se pare protejeaza in cazurile revere.. deci procentual... trebuie facut! In rest... selectie naturala si NOROC!

  Poate suntem prima tara de text, din cauza dobitociei noastre vom ajunge la 70% rata de infectare de craciun mai stii! Cum am omorat un patriot megaloman (ULTIMUL) in aceeasi zi... primim CE MERITAM!
  6
  3
  Raportează
 • postat de Amarastean di Fartanesti
  Luni, 11 Octombrie 2021 10:12
  78.96.83.***
  Ce sa inteleaga marlanii si toapele, multi dintre ei au trecut prin scoala ca gasca prin apa, viniti de la marlanoaia la oras, cu loloti la cur, se cred mari domni si cocoane!

  Tie scarba cand vezi asemenea primate, cu copii dati la scoala sa fie facuti oameni civilizati, tragand de ei inapoi la nivelelul lor!

  Sictir!
  14
  35
  Raportează
 • postat de Glg
  Luni, 11 Octombrie 2021 10:00
  81.18.84.***
  Ca sa invete copiii notiuni elementare despre vaccin e nevoie musai de un microbiolog, ca sa invete sa traverseze strada ne trebuie un mare sef de la rutiera iar despre igiena in general obligatoriu sa fie prezent un neurochirurg.
  Numai parintilor antivaccinisti le este suficient facebookul ca sa se specializeze in orice!
  12
  46
  Raportează
 • postat de Parintii,mai prosti decat prevede legea
  Luni, 11 Octombrie 2021 09:41
  5.13.236.***
  parintii mai bine si-ar educa copiii...sunt unii elevi ce nu stiu sa scrie si sa citeasca la 15 ani,dar nu asta e problema!!!
  problema e ca se duc la scoala doar sa faca "show", nu au pic de bun simt fata de colegi si profesori!!!!
  referitor la articol...inspectoratele au trimis in scoli documente speciale pentru informarea despre vaccinare!!!!
  adica invatatoarea e vinovata ca primeste ordin de mai sus??? sau in ce lege spune ca nu ai voie sa promovezi solutii pentru a fi sanatos????
  8
  39
  Raportează
 • postat de Masca
  Luni, 11 Octombrie 2021 09:38
  95.76.32.***
  Deontologic nu avea voie sa faca public ceea ce face la ore
  ce le preda copiilor. Ce s-ar intampla daca noi toti am face public
  activitatea din timpul serviciului...etc!
  Moral care-i problema? Sa ne vaccinam este un lucru responsabil
  in primul rand sa ne gandim la faptul ca vom fi mai putin simptomatici
  si nu vom ajunge la masca de oxigen.
  17
  17
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 11 Octombrie 2021 09:06
  80.32.118.***
  @Adrian
  Asta e acelasi lucru cu
  "Pai parcă despre igiena personala trebuie sa vorbească doar specialiștii...este dna invatatoare specialist? Au terminat toate problemele școlii și ramasese igiena personala?
  Este nevoie de multa educatie si din pacate.....
  16
  20
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 11 Octombrie 2021 08:54
  82.76.159.***
  A studiat Stiintele Educatiei la Universitatea Spiru Haret, facultatea de Psihologie si Pedagogie, Brasov si ne miram ca le vorbeste copiilor despre vaccin. Femeia pedagog se crede specialista in toate cele, chiar si in medicina.
  42
  18
  Raportează
 • postat de emilm
  Luni, 11 Octombrie 2021 08:35
  5.13.157.***
  @Adrian: Prietene, școală este (sau ar trebui să fie) în primul rand despre educație, deschiderea minții și abia apoi despre transmiterea de informații. Felicitări doamnei învățătoare pentru ca încearcă să îi educe pe copii să gândească singuri! Poate în felul ăsta se vor ridica deasupra (majorității, se pare) părinților care au rămas inchistati în gândirea secolului al XIX-lea.
  14
  33
  Raportează
 • postat de Profesor
  Luni, 11 Octombrie 2021 07:09
  89.136.184.***
  ,,Nu am făcut propagandă. Mai ales că elevii mei au 10-11 ani, deci nici nu-s eligibili pentru vaccinare.” Și, atunci, de ce ați pierdut timpul cu o asemenea temă?! Le-ați spus eleviilor că vaccinul este încă expreimental și nu se cunosc încă toate efectele adverse? La-ați spus elevilor că oamenii sunt vaccinați fără să aibă posibilitatea de a citi un prospect așa cum citesc pentru banala aspirină sau pentru banalul antinevralgic? Educația pentru sănătate se face cu informare completă, nu trunchiată Nu sunt împotriva unei vaccinări sigure împotriva acestui tip de gripă; sunt împotriva folosirii oamenilor drept cobai.
  46
  31
  Raportează
 • postat de Felicitări!
  Luni, 11 Octombrie 2021 07:07
  86.124.202.***
  Doamnă învățătoare, (observați că în această ”speță jurnalistică” nu mai este profesor pentru învățământul primar și nici...doamnă) ați făcut foarte bine și legal!
  Nu vă lăsați intimidată și dacă mai sunteți atacată apelați la sprijinul părinților și al cadrelor didactice cu responsabilitate și alfabetizați!
  Este un act de educație și nu o conferință medicală, măi nevaccinaților!
  22
  51
  Raportează
 • postat de pro
  Luni, 11 Octombrie 2021 06:50
  5.13.152.***
  Doamna invatatoare un este dascal adevarat. Intrucat Romania traverseaza o perioada medievala, fireasca dupa Comuna Primitiva sovietica, initiativa invatatoarei este arsa pe rug.
  22
  43
  Raportează
 • postat de Dan Pop
  Luni, 11 Octombrie 2021 05:10
  5.194.163.***
  Doamna invatator amesteca notiunile. Vaccinul nu imunizeaza, astfel vaccinatii nu s-ar imbolnavi. Vaccinul protejeaza impotriva efectelor severe. De aici deducem ca doamna nu si-a facut lectiile, dar "educa" pe cei mici.
  37
  27
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 11 Octombrie 2021 00:07
  89.39.81.***
  Pai parcă despre vaccinare trebuie sa vorbească doar specialiștii...este dna invatatoare specialist? Au terminat toate problemele școlii și ramasese vaccinarea?
  143
  39
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.