Întâlnire cu un explorator de marcă, la Cafeneaua "Merito"

Întâlnire cu un explorator de marcă, la Cafeneaua "Merito"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Biologul şi exploratorul Alexandru Stermin este invitatul ediţiei "Cafeneaua Merito" de săptămâna viitoare, care se va desfăşura pe 20 ianuarie, începând cu ora 18,00. Educaţia este imposibilă fără curiozitate, fără pasiune în cunoaşterea şi înţelegerea naturii. Şi totuşi, ele se pierd adesea în cadrul orelor de ştiinţe (şi nu numai), iar ceea ce ar trebui să fie cunoaştere vibrantă devine adesea o muncă repetitivă şi lipsită de bucurie. Cum putem îmbina teoria cu practica, astfel încât ele să crească în spiritul elevilor dorinţa de a şti şi de a înţelege mai mult? Cum se va reconcilia asta cu spiritul practic al epocii şi cu dorinţa lor de interacţiune şi răspuns rapid? Cum putem spera să educăm în şcoală oameni care în viitor să fie mai instruiţi din punct de vedere ştiinţific, mai profunzi şi, de ce nu, mai buni. Acestea sunt câteva întrebări la care vor încerca să răspundă invitatul evenimentului, desfăşurat sub umbrela Casei Corpului Didactic, alături de moderatorul Cafenelei "Merito", profesorul Doru Căstăian.
Alexandru N. Stermin este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald, Germania, și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, Brazilia. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015, a contribuit la seria "Fauna României (Păsări)", publicată de Academia Română. În 2017, a lansat prima carte, "Jurnalul unui ornitolog", iar în 2021, cea mai recentă carte a sa - "Călătorie în jurul omului". Contribuie cu texte în paginile revistelor "Sinteza" și "National Geographic". În 2021, a primit Premiul de Excelență din partea Universității "Babeș-Bolyai", pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate din anul 2020.
Cafeneaua "Merito" va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a CCD Galaţi. Înscrierea se poate face pe pagina Facebook a evenimentului.

Citit 485 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 00:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro