Concurs cu premii în bani pentru liceeni

Concurs cu premii în bani pentru liceeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea "Danubius" din Galaţi îi provoacă pe toţi elevii de liceu, de la clasele a IX-a până la a XII-a, la un concurs cu premii în bani, care se vor acorda lunar, intitulat "Gânduri și păreri despre atunci și acum".

Elevii care doresc să participe vor vedea mai întâi o expoziție fotografică istorică, intitulată "Then and Now", care este în prezent expusă la universitate. Expoziţia a fost dezvoltată iniţial de Ambasada SUA la Bucureşti, pentru a afişa fotografii care surprind epoca comunistă și a le juxtapune cu cele de astăzi. Ea pune în lumină beneficiile libertăţii şi democraţiei şi are ca scop să le reamintească tuturor, în special generaţiilor născute după 1989, cum arătau comunismul şi opresiunea, frica şi nedreptatea care l-au definit.

Elevii vor trimite un eseu de maximum două pagini, care să prezinte reacțiile lor la expoziție. Vor fi două categorii de înscrieri, reale și virtuale, în funcție de felul în care elevii au acces la exponate: unii vor vizita fizic expoziţia, iar alţii vor putea vedea fotografiile pe site-ul www.univ-danubius.ro.

Câştigătorii concursului vor fi selectaţi în a treizecea zi a fiecărei luni, ca recunoaştere a faptului că 2022 este cea de-a treizecea aniversare de la înfiinţarea universităţii şi vor exista premii în bani pentru cele mai bune trei lucrări în cursul fiecărei luni: 200 de lei pentru primul loc; 150 de lei pentru locul al II-lea; 100 de lei pentru locul al III-lea. Vor fi selectate şi şapte mențiuni de onoare, iar autorii acelor eseuri vor primi un certificat de merit şi un tricou cu sloganul Universității "Danubius": "Young, Smart and Beautiful".

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Februarie 2022 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.