Un proiect educaţional izvorât din inimă

Un proiect educaţional izvorât din inimă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Suntem o echipă talentată, educatoare din două ţări prietene, educatoare din mediul rural și mediul urban, animate de un ideal măreț, iubirea pentru preșcolari, care ne-am propus să lucrăm împreună la proiectul "Prietenii fără hotare sub curcubeul Tricolor". Indiferent de hotare, copiii sunt doritori de cunoaștere, ageri la minte, prietenoși originali și creativi. Iniţiatoarea acestui proiect este Grădiniţa Nr. 1 din Fârţăneşti, împreună cu echipa de proiect:  Corina Gheorghiță de la Grădiniţa Nr. 36 din Galaţi, Ileana Tîncabă de la Grădiniţa "Lizuca" Galaţi,  Maia Fediucov de la Creșa-Grădiniță Nr. 9 "Scufița Roșie" Cahul,  Raisa Stanciu de la Creșa-Grădiniță Nr. 1 Vadul lui Isac, raionul Cahul.

Proiectul are ca scop promovarea schimbului de experienţă în vederea dobândirii unei imagini complete în ceea ce priveşte instituţiile de învăţămậnt preşcolar și promovarea dialogului între preșcolari.

Pentru că printre obiective se numără desfăşurarea de activităţi simultane, la fiecare dintre unităţile implicate în proiect şi familiarizarea preșcolarilor cu tradițiile și obiceiurile culturale ale localității şi cultivarea respectului faţă de acestea, partenerii de proiect au derulat, cu ocazia venirii primăverii, două ateliere de lucru, la care ni s-au alăturat, pe lângă partenerii deja amintiţi, şi copiii de la Grădiniţa "Petru Rareş" din Frumuşiţa. Am realizat cu migală și bun-gust mărțișoare tradiționale, într-o activitate cu tema Mărțişor - simbolul primăverii", dar şi felicitări pentru "Ziua Internațională a Femeii" sub genericul "Mama mea e ca o floare".

Momentele de lucru din atelierele de creație cu micuții preșcolari și expozițiile cu lucrările deosebite au fost mediatizate pe grupurile de pe platformele de socializare şi de promovare a instituțiilor de învățământ.

Coordonatoarele de proiect au organizat pe data de 18 martie o întâlnire online cu toate doamnele educatoare și managerii instituțiilor implicate în derularea acestui proiect. S-au propus noi activități interesante, schimburi de experiență, vizitarea grădinițelor partenere.

Proiectul rămâne deschis şi pentru alţi parteneri pe care îi aşteptăm în vederea formării unei echipe puternice care realizează activităţi frumoase sub umbrela tricolorului şi a prieteniei fără hotare.

Citit 893 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.