Părinţi, umăr la umăr, cu propriii copii, la şcoală

Părinţi, umăr la umăr, cu propriii copii, la şcoală
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După o pauză de un an, din cauza pandemiei, Şcoala Nr. 16 a reluat organizarea unui eveniment cu o tradiţie de aproape zece ani, "Ziua Părinţilor", în care comunitatea unităţii de învăţământ este invitată să participe cu mic, cu mare la activităţi distractive, altfel decât într-o zi obişnuită de cursuri.

Curtea școlii s-a umplut de standuri şi de mese, unde s-au gătit prăjituri şi bucate alese, s-au confecţionat şi vândut decoraţiuni de Paşte, ornamente "dulci", felicitări, s-au făcut tombole. Nimeni nu a scăpat fără să facă puţină mişcare. În organizarea profesoarei de Educaţie fizică, Anişoara Constantin, elevii, părinţii, bunicii şi profesorii au participat la tot felul de ştafete distractive. "Clasele primare au rostogolit mingea, au alergat în cursa cu ouă, apoi cei mari, din ciclul gimnazial, și-au demonstrat aptitudinile de lucru în echipă și cu partener. Elevii au avut ocazia să alerge umăr la umăr cu profa′ de mate, să o încurajeze pe profa′ de română, colegele mele fiind la înălțime", povesteşte încântată profesoara de sport.

Elevii de la clasa a III-a, coordonaţi de învăţătoarea Elena Andone, au gătit împreună bucate delicioase, alături de părinţi. "Pentru a-și promova produsele, elevii au pus la cale o strategie: cu două zile înainte de activitate, au făcut pliante pe care le-au împărțit elevilor de la celelalte clase prin care își prezentau produsele de la standul lor și îi invitau pe colegi să le deguste. Lista cuprindea: Torturi delicioase, Clătite bosumflate, Tiramisu visător, Albă ca zăpada fără pitici, Checuri aromate, Poale-n brâu domnesc, Brownie-Negresă, Salată boeuf, Sarmale dolofane - specialitatea doamnei învățătoare", spune Elena Andone.

Clasa a IV-a s-a delectat cu gofre belgiene, la clasa I s-au confecţionat iepuraşi, umpluţi apoi cu dulciuri, la clasa pregătitoare s-au făcut aranjamente şi decoraţiuni de Paşte din diferite condimente, iar la clasa a VI-a tombola a fost un succes.

"Din 2012 și până astăzi, le sărbătorim pe mama și pe doamna învățătoare sau pe doamna dirigintă, pe cea de acasă și pe cea de aici, de la școală. Totodată, serbăm și venirea primăverii, pe cea de afară și pe cea din sufletele noastre. Să deschidem brațele și să dăm voie primăverii să ne înverzească sufletul, să ne trezească visele. Nădăjduim că efortul educativ pe care îl facem împreună are ca scop acela de a-i pune pe copii în centrul preocupărilor noastre, de a le oferi cunoștințe, încredere, speranță și motivație", a spus în deschiderea evenimentului directoarea Şcolii Nr. 16, Mariana Mogoş.

Citit 2547 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.