Pregătire digitală gratuită pentru Evaluarea Naţională la Matematică

Pregătire digitală gratuită pentru Evaluarea Naţională la Matematică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fundația Orange a lansat o nouă serie de materiale video pentru elevii de gimnaziu care se pregătesc pentru Evaluarea Națională la matematică. Seria este formată din 10 episoade, primele cinci fiind disponibile pe canalul de YouTube al Fundației Orange, unde pot fi urmărite în mod gratuit. Restul materialelor vor fi lansate până la finalul lunii mai, câte un nou episod în fiecare săptămână.

Prin această inițiativă, Fundația Orange își dorește să ajute elevii din clasa a VIII-a în pregătirea pentru Evaluarea Națională. Seria formată din 10 episoade urmărește programa școlară și conține sfaturi, recapitulări și exerciții specifice fiecărui subiect de examen. Gazdele serialului „Mate cu Digitaliada” sunt Clarisa Cavachi, de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București și Adrian Manu, de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, ambii profesori de matematică.

Serialul format din 10 episoade acoperă toate cele trei tipuri de subiecte prezente în structura examenului de matematică de la Evaluarea Națională și include peste 100 de exerciții. La începutul fiecărui subiect va exista o recapitulare a obiectivelor de învățare, care va cuprinde atât informații referitoare la conținut, cât și noțiunile de bază pe care elevii le vor putea învăța.

„Pentru această serie video ne-am dorit să urmăm două aspecte foarte importante. Primul este legat de conținut, ne-am propus să respecte programa școlară la matematică, în așa fel încât elevii să poată recunoaște ușor noțiunile învățate în ciclul gimnazial, în momentul examenului. Al doilea aspect urmărește prezentarea informațiilor: ne-am axat pe o prezentare clară, pe exemplificarea și explicarea într-un mod ușor a exercițiilor, dar și pe ajutorul celor doi profesori care reușesc să redea informațiile pe un ton cald și prietenos”, completează Adina Roșca, Expert educațional Digitaliada.

Temele prezente în cele cinci episoade deja prezente pe youtube sunt structurate astfel: Primul episod, „Totul este număr”, include exerciții specifice pentru Subiectul I. Printre temele recapitulate sunt: numerele naturale, prime sau compuse; divizibilitatea sau proporționalitatea;   Episodul doi, „Adevărat sau Fals?”, urmărește recapitularea și exersarea calculelor cu numere reale; înțelegerea mediei aritmetice aplicate pentru numere iraționale sau modul de calcul al mediei geometrice; Cel de-al treilea episod, „Algebra nu este decât o geometrie scrisă, iar geometria o algebră figurată”, recapitulează informații despre geometrie, ramură de studiu a matematicii, care se ocupă cu relațiile spațiale ale obiectelor, noțiuni specifice punctelor 1 și 2, din Subiectul II de la examen; „De la proprietăți, la paradoxuri ale figurilor geometrice”, episodul patru, continuă cu recapitularea definițiilor și noțiunilor de bază din geometrie prin exerciții specifice punctelor 3 și 4 de la Subiectul II. Episodul cinci, „Natura vorbește în limba matematicii”, integrează ultimele două puncte din structura Subiectului II. Probleme cu diametre, raze și cercuri, noțiuni legate de unitățile de măsură și echivalența dintre aceste unități sunt doar câteva dintre temele abordate în acest episod.

Seria „Mate cu Digitaliada” poate fi accesată integral pe contul YouTube al Fundației Orange, iar mai multe detalii și curiozități despre materialele video găsiți și pe www.digitaliada.ro/mate-cu-digitaliada.

Citit 906 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2022 02:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.