Fiscul "pune tunurile" pe profesorii care dau meditații

Fiscul "pune tunurile" pe profesorii care dau meditații
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații, acordate în particular de persoanele fizice, a fost publicat pe portalul ANAF. Conform acestuia, persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formularul 212) până la data de 25 mai.
Ghidul aduce, printre altele, două aspecte foarte importante pentru profesorii vizați. Primul este că aceia care „intenționează să realizeze sau realizează deja în mod individual venituri din prestarea de servicii reprezentând meditații au obligația de a se înregistra la Oficiul Național al Registrului Comerțului și de a solicita autorizarea funcționării, în condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 44/2008”. De asemenea, atunci când plata meditațiilor se face cu numerar, prin card sau alte substitute de numerar, contribuabilul respectiv are obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Ghidul integral poate fi consultat la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_meditatii_2022.pdf.

Citit 1848 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 01:46

7 comentarii

 • postat de paloma
  Vineri, 06 Mai 2022 18:05
  5.13.141.***
  @ fisculescu - Scoala se face la scoala !!! Nicidecum platit in particular !!! Nu anaful pune tunurile pe voi, noi parintii le punem !!! La scoala nu va faceti datoria, special ca sa-i chemati meditatii !!!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Miercuri, 04 Mai 2022 14:28
  85.186.244.***
  1. impozitarea veniturilor din meditatii inseamna recunoasterea oficiala a faptului ca invatamantul nu e gratuit. (in Constitutie scrie altceva)
  2. recunoasterea activitatilor de meditare scolara inseamna recunoasterea incapacitatii scolii de a pregati suficient elevii pentru examenele nationale organizate de stat.
  3. cum meditatiile scolare sunt platite din veniturile parintilor, impozitarea meditatiilor inseamna supraimpozitarea veniturilor parintilor, pentru ca, evident, se vor majora si tarifele percepute de profesori in mod proportional.
  4. odata declarate veniturile din meditatii, apare problema conflictului de interese in cazul profesorilor care mediteaza elevi de la clasa unde preda, precum si problema reglementarii profesiei de profesor ca ....profesie liberala.
  4
  17
  Raportează
 • postat de Crys cristinel
  Miercuri, 04 Mai 2022 11:30
  81.133.87.***
  De ce???? Frica sa nu ajunga toti profesorii sa aiba mai multe case decat profesorul-prezident. Va inchipuiti cum face ANAF-ul socoteala ,daca unul a reusit din meditatii sa-si cumpere 6 case la cati profesori avem sigur dublam bugetul
  6
  15
  Raportează
 • postat de Tanti Aglaia
  Miercuri, 04 Mai 2022 07:19
  5.13.195.***
  ...Mai draga. ANA Fata, dar ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din retele de prostitutie, de cersetorie, de vanzare de droguri, trafic de influenta si alte "ocupatii" banoase si urat mirositoare, cand il elaborezi ? Intreaba o matusa "evazionista" care coafeaza vecinele de bloc pentru o punga de cafea...
  2
  25
  Raportează
 • postat de Cornelia
  Miercuri, 04 Mai 2022 06:25
  62.217.234.***
  Dar la MEDICI când veți introduce această obligație de a elibera bon fiscal pentru banii ceruți și încasați la consultații?
  Noi pacienții suntem obligați forțați sa dam bani la medici și asistente ca șpagă sau taxe pentru prestația medicală retribuita cu salariu
  DAR NICIUNUL NU ELIBEREAZĂ BON FISCAL!
  NICI VORBĂ DESPRE OBLIGAȚIE DE A AVEA CASĂ DE MARCAT FISCALA??!!
  De ce profesorii sunt obligați și medicii nu sunt??
  Să scrie dacă cineva a primit vreodată bon fiscal la medic?
  Ei nu au case de marcat electronice impuse și înregistrate la ANAF
  PENTRU UNII LEGE SI PENTRU MEDICI TOCMEALA ȘPAGĂ PERMANENT
  1
  30
  Raportează
 • postat de Fisculescu
  Miercuri, 04 Mai 2022 06:08
  37.163.20.***
  Odiosul anaf pune tunurile pe educație. De fapt cum sistemul de educație este falimentar și nu este în stare să educe cât mai mulți copii, unii caută metode alternative nefiscalizate, ce e drept, deloc ok. Și presupușii bani din această activitate unde se duc? Tot în pensii speciale? Dar ce să vezi, acest anaf cu geana pe micile activități de subzistență să nu cumva, careva să fraudeze statul cu vre-un leu (și am văzut execuții fiscale și pentru 5 lei) , nu știe să execute și marii infractori ai statului. De exemplu securistul turnător Voiculescu de la antene, eliberat condiționat din pușcărie într-un mod revoltător și dubios, anaful ăsta foarte scrupulos nu știe cum să îl execute de 60 de milioane de euro. Dar să zicem că el este peste lege și instituții, că România nu este un stat normal dar ăia cu turnulețe la case? Și acum pentru anaful din Galați, pe când puneți tunurile și prin Liești, Ivești? Nu e nevoie de investigații. Pur și simplu zgârie la ochi.
  2
  25
  Raportează
 • postat de paloma
  Miercuri, 04 Mai 2022 00:49
  5.13.141.***
  Adica profesorii vor avea casa de marcat ???
  1. Vecinii ii vor da pe goarna pe profesori ?
  2. Elevii ii vor da pe goarna pe profesorii care nu dau bonuri de casa ???
  3. Care este pretul meditatiilor si ce impozit se vor retine profesorilor ???

  MEDITATIILE, EXCEPTAND CELE SUSTINUTE IN CADRU SCOLII TREBUIESC INTERZISE !!!
  23
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.