Elevi gălățeni - în dialog cu militari români și americani, la Bibliotecă

Elevi gălățeni - în dialog cu militari români și americani, la Bibliotecă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai mulți militari americani și români s-au întâlnit, miercuri, 4 mai 2022, la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", cu zeci de elevi din Galați, purtând un dialog amical, într-o atmosferă relaxantă și naturală. La întâlnire au participat, cum aflăm de la Florina Diaconeasa, șef Serviciu Relații cu Publicul, aproximativ 90 de elevi de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță", Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", Școala Gimnazială Nr. 20, Școala Gimnazială Nr. 34, împreună cu profesorii îndrumători.

Evenimentul face parte din Programul american "Coordinating nations", derulat prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care urmărește întărirea legăturilor parteneriatului strategic româno-american prin prezentarea responsabilităților militarilor americani în relația cu civilii, dar și creșterea nivelului educației civice.

La întâlnire au participat: SSG Jordan Tyson - US Army Civil Affairs; SSG Mathew Pantel - US Army Civil Affairs; lt. col. George Ivașcu - Biroul Informare Recrutare Centrul Militar Județean; sg. maj. Nicoleta Cîrlan - Batalionul 1 CIMIC București; sg. maj. Nicușor Comănescu - Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" Galați; plt. maj. Cătălin Rusu - Batalionul 284 Tancuri Galați.

Tinerii au aflat lucruri inedite de la militari, cărora le-au adresat numeroase întrebări cu privire la profesie și relația de parteneriat româno-americană. Dincolo de informațiile primite cu privire la cariera militară, la cum arată o zi de lucru a unui soldat ori cum pot îmbrățișa o astfel de profesie, tinerii au creat și momente hazlii, dincolo de numeroasele curiozități, întrebându-i pe militari, de exemplu, dacă au tatuaje sau cum se mențin în formă pentru ca uniforma să le vină bine.

Șeful statului major al Comisariatului Județean Galați le-a prezentat elevilor o posibilă opțiune profesională pentru viitor, în cadrul Ministerului Apărării.

Tinerii, care au primit o serie de materiale informative, au fost încântați de întâlnire, dovadă că militarii americani și români au primit o avalanșă de întrebări, iar întâlnirea, caldă și cu multe chipuri zâmbitoare de ambele părți, a durat mai mult decât fusese preconizat.

Citit 1734 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2022 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.