Nu se mai fac angajări la stat din 1 iulie. Titularizarea şi concursul de directori se vor ţine

Nu se mai fac angajări la stat din 1 iulie. Titularizarea şi concursul de directori se vor ţine
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un proiect de ordonanță de urgență prin care angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie, este pe ordinea de zi a ședinței de joi, 16 iunie, a Guvernului. Actul normativ prevede că până la finalul acestui an nu se mai fac concursuri. „În perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 și data de 31 decembrie 2022, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, din:

a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,

b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art.2 alin.(1) pct.39 din Legea nr. 273/ 2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit actului propus.

Documentul prevede că „pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată”, cum este cazul Titularizării – concursul de angajare în învățământ. A mai rămas mai puțin de o lună până la proba scrisă.

Totodată, în perioada următoare va continua și concursul pentru directori, care va avea o a treia etapă.

Autorii documentului remarcă în nota de fundamentare că evoluția numărului de posturi ocupate în autoritățile și instituțiile publice indiferent de modul de finanțare și subordonare, a crescut cu 27.553 în aprilie 2022 comparativ cu decembrie 2019.

Citit 4622 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.