Elevii de la Colegiul „Elena Doamna” au club de robotică

Elevii de la Colegiul „Elena Doamna” au club de robotică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Elevii de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" au înfiinţat un club de robotică, prin intermediul proiectului ROBOTON, derulat de Asociaţia Galatzi 2020. Finanţarea este în valoare de 4.900 de lei. Tinerii vor fi ajutați să-și utilizeze elementele de construcție și programare şi să realizeze roboți în cadrul a şase workshopuri, în care, cu ajutorul mentorilor, vor crea proiecte complexe. Acest proiect va susține dezvoltarea emoțională și va crește stima de sine a copiilor, ei vor fi ghidați să asambleze roboți care să efectueze diverse misiuni prestabilite.

Totodată elevii vor fi învățați elemente de organizare și finanțare a clubului, vor fi instruiți cum să realizeze campanii pentru a obţine donații, să scrie și să aplice pentru proiecte cu diverse finanțări. Vor învăța să realizeze flyere, bannere și roll-up-uri în programe dedicate. În cele şase workshopuri va exista un timp alocat învățării imprimării 3D a diverselor subansamble.

"Întrucât activitățile vor fi promovate în social-media, ne așteptăm ca și alți copii și tineri să dorească să creeze astfel de cluburi în școlile lor", anunţă organizatorii.

Citit 1125 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.