Elevii din Liești, pe urmele marilor handbaliste

Elevii din Liești, pe urmele marilor handbaliste
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

SPORT. Începând de la vârste fragede, cu multă răbdare și ore multe de antrenament, copiii Școlii Gimnaziale "Sf. Nicolae" și ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Liești își urmează visul și calcă pe urmele marilor handbaliste.

Activitățile din timpul lecțiilor de Educație Fizică și Sport, dar și antrenamentele extrașcolare au făcut acești copii să poată face pasul către cluburi profesioniste de handbal, precum CSS Galați sau ACS Lucian Bute. Vorbim de Scarlat Monica (clasa a VIII-a), Alexandru Denisa (clasa a VI-a), Purice-Susanu Bianca (clasa a VI-a), Spiridon Ana Maria (clasa a V-a), Cristian Marius (clasa a VII-a). Ei se bucură de fiecare antrenament, deși trebuie să facă naveta între Lieşti şi Galaţi. Să nu mai vorbim de bucuria și extazul din meciurile oficiale!

În decembrie 2022, colectivul celor două școli a avut ocazia, la invitația marii handbaliste Crina Pintea, prin intermediul Asociației pentru Responsabilitate Socială "PLAN B", să participe la un meci foarte important al celor de la CSM Bucureşti (feminin), împotriva echipei Vipers Kristiansand, din faza grupelor Champions League, câștigat de fetele noastre cu 27-24, care astfel au preluat conducerea în grupă.

După ce au susținut echipa fetelor de la CSM, copiii au fost invitați pe terenul de handbal, la finalul jocului, de către Crina Pintea, pentru a le putea oferi o mică atenție în preajma sărbătorilor de Crăciun, dar și cel mai de preț dar, o poză de grup. Micile noastre handbaliste le-au întâlnit și pe colegele Crinei Pintea, jucătoare extraordinare ce au făcut atmosferă pe teren în seara aceea magică, Marie Davidsen şi Cristina Neagu, care le-au încurajat să continue să se dezvolte şi să practice acest sport minunat.

Daniel Hodorogea, George Dănăilă, profesori la şcolile din Lieşti

Citit 3143 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2023 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.