Galaţiul, fruntaş la premii la Olimpiada Naţională de Română (FOTO)

Galaţiul, fruntaş la premii la Olimpiada Naţională de Română (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

"Galaţiul este judeţul cu cele mai multe premii la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura Română pentru clasele IX- XII", ne-a anunţat, "la cald", Valentina Braşoveanu, profesoara de la Colegiul Naţional "C Negri" care a însoţit lotul la Sibiu, unde, între 19 şi 22 aprilie, s-a desfăşurat concursul.

Olimpicii gălăţeni s-au întors cu două premii ale Ministerului Educaţiei, două premii speciale şi două menţiuni. Lăcrămioara-Cristina Muşat, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fiind recompensată cu Premiul I, dar şi Premiul special din partea Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Lăcrămioara a fost pregătită de profesoara Elena Corcăcel. Tot la clasa a XII-a, dar de la Colegiul Naţional "Costache Negri", profesoară coordonatoare Onorica Tofan, s-a câştigat un Premiu al III-lea, de către Bianca-Alexandra Puşcaşu

Cele două Menţiuni au fost obţinute de doi elevi în clasa a X-a de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Maria-Alexandra Boroş, profesoară Claudia Iancu, şi Matei Aplugăriţei, profesoară Diana Cătălina Popa. Acesta din urmă a mai fost recompensat de către Universitatea din Sibiu şi cu un Premiu special.

Cei 15 elevi care au reprezentat Galaţiul la Olimpiada Naţională de Limba şi literatura Română au fost însoţiţi la Sibiu de profesoarele Valentina Braşoveanu şi Elvira Buzoianu.

Citit 4523 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 06:08

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.