Părinţii, elevii şi diriginţii, aşteptaţi la Târgul educaţional pentru absolvenţii de gimnaziu

Părinţii, elevii şi diriginţii, aşteptaţi la Târgul educaţional pentru absolvenţii de gimnaziu
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale "Cariera" se va desfăşura marţi şi miercuri, 25-26 aprilie, în holul central al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Deschiderea oficială a târgului va avea loc marţi, 25 aprilie, de la ora 9,00.

Evenimentul organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, se adresează elevilor de clasa a VIII-a, care urmează să opteze pentru anumite licee, în cadrul admiterii la clasa a IX-a.

"Fiecare liceu s-a pregătit cu standuri, unde vor avea loc demonstraţii practice, dar se vor oferi şi informaţii celor interesaţi. De asemenea, la liceele tehnologice, vor participa la târg agenţii economici şi angajatorii care sunt în parteneriat cu anumite licee, dar şi parteneri ai unor proiecte educaţionale. Ne-am străduit să facem târgul cât mai atractiv, sub forma unei vânători de comori. Viitorii absolvenţi de gimnaziu vor descoperi comoara calităţilor şi oportunităţilor pe care le pot obţine urmând un liceu sau altul. E o invitaţie nu numai pentru elevi şi diriginţi. Ne-ar plăcea să vină cât mai mulţi părinţi la târg. Mai ales că ei sunt cei care alături de copii vor completa la admitere fişele cu opţiuni. Dacă ar veni la târg, ar alege în cunoştinţă de cauză, nu ar mai completa nişte coduri pentru licee care, de multe ori, nu se pliază pe aptitudinile şi dorinţele elevilor. Noi, în fiecare an, am avut timp alocat vizitelor părinţilor între 15,30 şi 17,30, numai că părinţii nu prea au venit. E important să ştie că sunt bineveniţi la evenimentul nostru", ne-a declarat directoarea CJRAE, Diamanta Bulai.

Cu 22 de ediţii la activ, Târgul de oferte educaţionale din Galaţi este cel mai longeviv din ţară, aici fiind organizat prima dată, după care ideea a fost preluată şi de alte judeţe.

Evenimentul se va desfăşura joi, 27 aprilie, de la ora 9,00, şi în alte trei oraşe din judeţul Galaţi: Tecuci (la Casa de Cultură "Ion Petrovici"), Tg. Bujor  (la Liceul "Eremia Grigorescu") şi Bereşti (la Casa de Cultură "Ion Creangă").

Citit 2664 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2023 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.