13 premii şi menţiuni la Olimpiada Naţională de Religie

13 premii şi menţiuni la Olimpiada Naţională de Religie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un număr de 26 de elevi va reprezenta judeţul Galaţi la diferitele faze naţionale ale Olimpiadei de Religie. 21 s-au calificat pentru Religie Ortodoxă şi cinci pentru Religie Catolică.

La Religie Ortodoxă, 11 elevi sunt de la gimnaziu, şi vor participa la faza naţională la Deva, iar nouă sunt de la liceu, care vor merge la concurs la Arad. 

Dintre cei 11 de la gimnaziu, trei sunt de la Slobozia Conachi, de la clasele profesoarei Soltănica Marin: Nona Ioniţă, Bogdan Radu şi Denisa Drăgan. Doi sunt de la Matca de la clasele profesoarei Elena Lazăr: Mihaela Rarinca şi Alexia Rarinca. S-au mai calificat în lot Sebastian Ilie de la Şcoala din Umbrăreşti (profesor Mihai Alecsie), Maria Damian de la Liceul Tehnologic "Paul Bujor" Bereşti (profesor Lazăr Petrişor), Liliana Boghean de la Tudor Vladimirescu (profesoară Cristina Olteanu), Maria Iftimie de la Buceşti (profesoară Geanina Spătaru), Andreea Stroiu de la Piscu (profesoară Geanina Portase) şi Theodora Eustratiadis de la Seminarul Ortodox (coordonator preot Paul Dumitraşc).

Dintre cei nouă elevi de la liceu, patru sunt de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci de la clasele profesorului Cătălin Poenaşu: Ionuţ Bîndu, Romina Radu, Damian Hamza şi Marta Nare. Doi sunt de la Colegiul Naţional "C. Negri" (CNCN) de la clasele profesoarei Mihaela Bobeică - Andreea Tudorii şi Ionela Radovici şi doi de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" - Andrei Banea (profesoară Iuliana Aron) şi Ecaterina Mihai (profesor Daniel Bejan). Din lot face parte şi o elevă de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" - Roxana Dumitraşc (profesoară Camelia Soare). La faza naţională a seminariilor teologice s-a calificat Cosmin Cristinel Bibicu, de la Seminarul "Sf. Andrei), profesor pr. Gheorghe Butuc.

Cei cinci pentru naţionala de Religie Catolică sunt toţi pregătiţi de preotul Cristian Dumea: David Iacob de la CNCN, Irina Midrigan de la CNMK, Antonia Lepădatu de la Şcoala "Grigorie Teologul", Ştefania Robu de la Şcoala "Mihail Sadoveanu" şi Alexandru Midrigan de la "Cuza".

Citit 1084 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 05:36

1 comentariu

  • postat de andrei
    Vineri, 28 Aprilie 2023 09:04
    217.63.67.***
    de ce acest articol este la rubrica "educatie"? ca ce fac la religie nu este educatie.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.