Educaţie prin cinematografie, la Colegiul „Cuza”

Educaţie prin cinematografie, la Colegiul „Cuza”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

PROIECT. Colegiul Național "Al.I. Cuza" a fost gazdă pentru 29 de elevi și opt profesori din Bulgaria, Franța şi Belgia. Aceasta a reprezentat a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ CINEDUC, prima desfășurându-se în Belgia, la Virton.

Elevii și profesorii au apreciat activitățile care au avut ca reper obiectivele proiectului și anume educația cinematografică, dezvoltarea abilităților de comunicare și depășirea barierelor lingvistice, dar și a diferențelor culturale, sociale și a prejudecăților legate de țările din care provin.

Programul pregătit de catedra de limbă franceză a cuprins activități interesante specifice proiectului, cum ar fi analiza unui trailer, a unor scurtmetraje și filme, conferințe și realizarea unui dicționar tematic cu nume de meserii din domeniul cinematografiei. La finalul săptămânii, fiecare țară a prezentat un interviu cu o personalitate din industria cinematografică, realizând, totodată, și un clip cu fotografii și filmări din timpul mobilității.

De asemenea, programul a inclus și activități de descoperire a orașului nostru și a împrejurimilor, cum ar fi vizita la Mănăstirea "Tudor Vladimirescu", la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" unde au apreciat dansurile populare, obiectele tradiționale și tradiţiile şi obiceiurile prezentate de specialişti.

Un punct de atracție pentru toată echipa proiectului a fost vizitarea studiourilor Buftea din București și Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti".

Elevii români și străini au interacționat foarte bine, au comunicat în limba franceză și au dovedit încă o dată implicarea, seriozitatea și deschiderea către culturi noi și acceptarea valorilor diferite specifice țărilor partenere. Pe lângă participarea la aceste activități, elevii au învățat lecții de viață, și-au făcut prieteni și au rămas cu amintiri de neuitat.

Elevii "cuziști" se pregătesc în toamnă pentru mobilitatea din Burgas, Bulgaria și, de asemenea, pentru realizarea produsului final, un scurtmetraj cu tema discriminării, pentru anul viitor la Riberac, în Franța.

Monica Iancu, profesoară la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza"

Citit 1678 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.