Curți arhipline la festivitatea de deschidere a anului școlar (FOTO)

Curți arhipline la festivitatea de deschidere a anului școlar (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Flori, emoții și multă bucurie! Acestea sunt sentimentele cu care elevii din învățământul preuniversitar au pășit luni pragul şcolilor

Chiar dacă unii dintre ei au fost relocați după începerea lucrărilor de modernizare a unor instituţii, elevii prezenți la deschidere s-au bucurat de ospitalitatea cadrelor didactice și au trăit momentele unice din prima zi de școală. Chiar dacă pentru cei mai mici emoțiile au continuat și în sălile de clasă, cei mari au făcut poze, s-au bucurat de revederea cu colegii și au plecat spre case dornici să mai profite de o zi fără teme și lecții.

Deșteaptă-te, române!

Ceremoniile au debutat în toate școlile din țară cu intonarea Imnului național. Directorii unităților de învățământ au adresat cuvinte de încurajare pentru cei mai mici dintre elevi, apoi, rând pe rând, au luat microfonul diferite oficialități prezente la ceremonie. În majoritatea școlilor, festivitatea de deschidere a anului școlar a fost marcată de prezența preoților de la bisericile din zonă și a polițiștilor, care au tras un semnal de alarmă asupra fenomenului de bullying din ce în ce mai răspândit în școli și a consumului de droguri.

"Sunt foarte emoționată!"

Deschiderea anului școlar în învățământul primar a adunat luni, în curțile unităților de învățământ, copii, părinți și bunici laolaltă.

"Este un moment unic pentru mine. Este primul nepot care merge la școală și sunt foarte emoționată. Doamna învățătoare ne-a pregătit, chiar și nouă, multe surprize și ne-a emoționat și mai mult. Sper să fiu sănătoasă să îl văd crescând și să ajungă la casa lui. Îi doresc să fie sănătos și să ia numai note bune și foarte bune", ne-a declarat o bunică aflată la ceremonie, în curtea imensă a Liceului "Radu Negru", acolo unde sunt relocați elevii Școlii Nr. 25 din Galați.

Bobocii de clasa zero au fost conduși în sălile de clasă pe sub poduri de flori și baloane pregătite special pentru ei de elevii mai mari. Pentru că prima zi a fost una de acomodare, cadrele didactice promit că de marți activitatea didactică se va desfășura normal, conform orarului pe care elevii l-au primit deja de la profesori și diriginți.

Citit 1988 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2023 20:07

1 comentariu

  • postat de mytysor
    Marți, 12 Septembrie 2023 08:31
    5.2.209.***
    Ar trebui sa scrieti si de copiii care ocupa ilegal locurile de rromi de la liceele de top din oras si de la facultati. Locuri ocupate fara concurs de copii care nu au nici o legatura cu aceasta etnie. Scrieti despre mafia care da aceste adeverinte de rromi.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.