Elevi de clasa a III-a din Galați au învățat să programeze o cameră video (FOTO)

Elevi de clasa a III-a din Galați au învățat să programeze o cameră video (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu e niciodată prea devreme să înveți să programezi, iar elevii clasei a III-a E de la Școala Gimnazială Nr. 28 din Galați au avut recent o experiență reușită de acest gen, în ciuda vârstei foarte fragede. 

În cadrul evenimentului Meet and Code, Ediția 2023, elevii clasei a III-a E de la Școala Gimnazială Nr. 28 Galați au obținut o finanțare de 300 de euro pentru a transforma în realitate propunerea lor de proiect, „Oglindă, oglinjoară”.

În două zile, 25 de copii de nouă - zece ani au învățat să programeze camera HuskyLens pentru recunoaștere facială, prin patru etape: detectarea feței, alinierea trăsăturilor, codarea trăsăturilor fizice în limbaj de programare și recunoașterea feței din baza de date încărcată în memoria camerei.

În prima zi, elevii au montat dispozitivele din kitul de experimente: camera HuskyLens, plăcuța micro:bit, plăcuța extensibilă, cabluri de conectare, suport pentru baterii, baterie externă, leduri colorate. 

Elevii au verificat dacă HuskyLens poate face recunoaștere facială în baza unor jetoane din Kitul de experimente și s-au întâlnit în mediul virtual cu elevi de la clasa a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 22 Galați, cărora le-au explicat modul de funcționare al dispozitivului, făcând diferite teste de recunoaștere. 

În a doua zi, copiii au codat plăcuța micro:bit astfel încât, la recunoașterea feței din memoria camerei să se aprindă un led verde și să se emită un sunet, semn că recunoașterea a fost făcută, iar în caz contrar să se aprindă un led roșu și să se emită un sunet grav. Elevii au programat sub îndrumarea mentorului Florin Roșca, programator microprocesoare și membru din cadrul echipei ROBOtescu, București.

După cum am aflat de la prof. pt. învățământul primar Valentina Tanasaciuc, școlarii au fost atât de atrași de activitate, încât au venit și cu idei pentru proiecte viitoare: să se intre în clasă doar dacă HuskyLens recunoaște persoana. Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 28 Galați sunt familiarizați cu programarea plăcuței micro:bit de anul trecut, când au reușit să obțină o altă finanțare pentru evenimentul intitulat „Robo:bit, grădinarul priceput”, proiect în cadrul căruia elevii au construit și programat un dispozitiv care pornea o micro-pompă de apă dacă umiditatea solului era scăzută.

Anul acesta, evenimentul, care a avut loc și cu sprijinul Asociației Narada, este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP. Meet and Code 2023 este coordonat de Haus des Stiftens și rețeaua TechSoup Europe. 

În România și Republica Moldova, programul este coordonat de Asociația Techsoup, câștigătoare a premiului Digital Skills for Education în 2017, care sprijină organizații non-profit, profesori, învățători, viitori învățători și tineri să își atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie.

Citit 2736 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 00:01

1 comentariu

  • postat de Aleda
    Luni, 30 Octombrie 2023 19:36
    5.13.200.***
    FELICITARI!! Bravo copii, bravo doamnei invatatoare!!
    2
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.