Metodologia privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2024-2025, în dezbatere

Metodologia privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2024-2025, în dezbatere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Proiectul de metodologie-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2024-2025 a fost lansat în dezbatere publică, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației.

Potrivit ministerului, principalele modificări vizează publicarea pentru angajare pe perioadă nedeterminată a posturilor constituite din cel puțin jumătate de normă, ceea ce va conduce la creșterea numărului de persoane care se pot titulariza, și posibilitatea de reducere a normei didactice de la 18 la 16 ore pentru toate cadrele didactice care au gradul didactic I și cel puțin 15 ani vechime.

De asemenea, a fost lansat în dezbatere proiectul privind Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.

„Instrumentul conține posturile didactice de predare/catedrele ocupate, rezervate, vacante, complete și incomplete, care rezultă pe baza numărului de grupe/clase aprobate pentru noul an școlar”, arată Ministerul Educației.

Citit 1528 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 12:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro