Metodologia privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2024-2025, în dezbatere

Metodologia privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2024-2025, în dezbatere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Proiectul de metodologie-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2024-2025 a fost lansat în dezbatere publică, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației.

Potrivit ministerului, principalele modificări vizează publicarea pentru angajare pe perioadă nedeterminată a posturilor constituite din cel puțin jumătate de normă, ceea ce va conduce la creșterea numărului de persoane care se pot titulariza, și posibilitatea de reducere a normei didactice de la 18 la 16 ore pentru toate cadrele didactice care au gradul didactic I și cel puțin 15 ani vechime.

De asemenea, a fost lansat în dezbatere proiectul privind Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.

„Instrumentul conține posturile didactice de predare/catedrele ocupate, rezervate, vacante, complete și incomplete, care rezultă pe baza numărului de grupe/clase aprobate pentru noul an școlar”, arată Ministerul Educației.

Citit 4246 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.