„Poduri” din paste făinoase și bezele la CNVA. Concursul de fizică „Mircea Amarine” - ediția a X-a (FOTO)

„Poduri” din paste făinoase și bezele la CNVA. Concursul de fizică „Mircea Amarine” - ediția a X-a (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Holul Colegiului Național „Vasile  Alecsandri” din Galați a devenit neîncăpător pentru numărul mare de cadre didactice, copii și părinți veniți, vineri, 12 ianuarie, să participe la ediția a X-a a Concursului de fizică „Mircea Amarine”, organizat de profesori ai instituției gazdă.

Și pentru că, la bază, concursul a avut ca scop testarea cunoștințelor elevilor care studiază fizica, profesorul Onuț Atanasiu, cel care este inițiatorul acestei provocări, a oferit o șansă și școlarilor din învățământul primar, pe care i-a pus la încercare cu probe de îndemânare adaptate nivelului lor de cunoștințe. „Încerc să îi stimulez pe cei mici să își dezvolte abilitățile practice și în același timp să atrag spre CNVA viitori elevi de gimnaziu. Pe lângă provocarea de a construi poduri din diverse materiale (paste făinoase și bezele), copiii au învățat să lucreze în echipă, să fie creativi și în același timp să construiască respectând cerințele date”, a explicat profesorul Onuț Atanasiu. Și, pentru că a fost vorba despre un concurs, participanții au primit diplome și premii din partea organizatorilor, după ce construcțiile lor au fost evaluate de o echipă de învățători, coordonată de inspectorul pentru învățământul primar Nineta Bărbătescu. Astfel, la categoria „poduri” au participat 27 de echipe formate din elevi de la clasele a III-a și a IV-a de la mai multe școli din Galați și Brăila.

Pentru creativitate și exactitatea realizării sarcinilor de lucru, organizatorii au oferit un Premiu de excelență, obținut de grupa de elevi de clasa a IV-a de la Școala Nr. 28 din Galați, care au obținut maximum de puncte. Premiul I a fost obținut de elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 25 Galați și de o altă echipă de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" Galați. Pe podium, la premiul II au urmat elevii de clasa a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 28, alături de colegii lor de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila, iar premiile III au fost obținute de echipa de la Școala Gimnazială "Constantin Gh. Marinescu" din Galați, clasa a III-a și o altă echipă, tot din clasa a IV-a, a Școlii Gimnaziale Nr. 28, Galați. Elevii care au obținut punctaje între 27 și 17 puncte au primit din partea organizatorilor mențiuni pentru susținerea muncii lor. 

Dacă, pentru cei mici, concursul a fost o provocare, dar și o distracție, elevii de la clasele VI-X, iubitori ai fizicii, au avut de rezolvat mai multe probleme, primind subiecte asemănătoare cu cele de la olimpiadele școlare. „Sunt elevi buni, care iubesc fizica și care, indiferent de premiul obținut, ne-au dovedit că sunt învingători și au arătat lumii că fizica nu are secrete. În numele echipei CNVA, îi felicit pe toți participanții, mari sau mici, și îi aștept la anul, la ediția următoare a concursului nostru, iar pe cei mici îi încurajez să fie elevi la colegiul nostru”, a mai spus profesorul Onuț Atanasiu. După corectarea lucrărilor, elevii de gimnaziu și liceu au fost și ei premiați în ordinea punctajelor obținute. Menționăm faptul că premiile I, II și III au fost obținute de elevii de la CNVA, însă s-au bucurat de premii și elevii de la Școala Nr. 29, Școala Nr. 7, Școala Nr. 12 și nu numai. Toți elevii au primit diplome de participare și dulciuri de la comisia de organizare, iar bezelele au „îndulcit” principiile fizicii și au făcut-o și mai apreciată de copii.

Citit 4330 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.