Patru furturi din căminele studenţeşti de la începerea anului universitar

Patru furturi din căminele studenţeşti de la începerea anului universitar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri, președintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ, a semnalat desfiinţarea biroului de Poliţie din campusul studenţesc, ce a avut ca urmări creşterea numărului de infracţiuni din cămine şi diminuarea siguranţei studenţilor: „Am aflat că biroul Poliţiei campus din căminul studenţesc C s-a desfiinţat, neavând cuantificate apeluri la 112 pe durata desfăşurării activităţii. Responsabilii de cămine şi de palier, respectiv comitetul de complex discutau şi rezolvau problemele, în colaborare cu Poliţia. Nu mai era nevoie de apeluri la 112. Din punctul nostru de vedere, pentru 3.000 de studenţi, credem că ar fi normal să existe măcar 3-4 agenţi care să poată să asigure, în ture, protecţia lor pe timpul zilei şi al nopţii. De la începutul lunii octombrie până acum s-au înregistrat patru furturi de calculatoare şi laptopuri personale ale studenţilor, au intrat tot felul de indivizi prin cămine şi i-au ameninţat pe studenţi, o persoană chiar cerea un cuţit să-l bage în gâtul unui tânăr care sunase la 112, după cum a reieşit din declaraţiile studenţilor”. Dorin Coteţ a mai declarat că, din 2006, de când cunoaşte el campusul studenţesc, numărul total al cazurilor de furturi din cămine nu e mai mare de zece. Cu atât mai îngrijorătoare sunt cele patru din această toamnă.

Un agent de Poliţie la 1.000 de studenţi

Unul dintre păgubiţi, Gabi Ivanciu, student în anul IV la Automatică, a declarat că în seara zilei de 31 octombrie i-a dispărut din camera situată în căminul E un laptop în valoare de 3.600 lei: „Am părăsit camera timp de cinci minute, cât m-am dus să mă spăl pe mâini. Uşa era încuiată, geamul era rabatat, la fereastră sunt gratii. Când m-am întors, laptopul de pe masa situată la doi metri de fereastră dispăruse, iar geamul era larg deschis. Am sunat la 112, mi s-a făcut legătura la secţia 5, mi s-a spus că va veni un echipaj, care a ajuns după aproximativ 45 de minute, timp în care puteau să mai fie furate încă zece laptopuri”.

Contactat telefonic, comisarul Dănuţ Lefter, comandantul IPJ Galaţi, ne-a declarat că biroul Poliţiei campus, cu cei opt salariaţi pe care îi avea în complexul studenţesc a fost desfiinţat pentru că nu îşi justifica activitatea. Prin reorganizare, nou înfiinţatul Birou de Ordine Publică, condus de comisarul şef Sarandea Sârbu (de la vechiul Birou al Poliţiei Campus) îi va avea în grijă şi pe studenţi, iar trei agenţi îşi vor desfăşura activitatea în campusul studenţesc. „Îi asigurăm pe studenţi de tot sprijinul Poliţiei, la orice oră”, a mai declarat comisarul Dănuţ Lefter. Un calcul simplu arată că la o mie de studenţi este un singur agent de Poliţie.

Citit 1988 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.