Nicu Patoi şi Platonic, la Galaţi

Nicu Patoi şi Platonic, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Luni, de la ora 19,30, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, va avea loc un super concert Platonic Band, în cadrul turneului „Middle of the Week Tour”. Nicu Patoi (chitară), Berti Barbera (percuţie, voce), Adrian Ciuplea (bass) şi Răzvan „Lapi” Lupu (tobe) îi invită pe gălăţeni, timp de aproape două ore, la un ”roller coaster” care îi va purta prin toate atracţiile muzicii noi (blues, rock, jazz, funk, progressive), cu virtuozitate şi siguranţă.     

„Una dintre cele mai plăcute ipostaze pe care le poate trăi un muzician este aceea de purtător de stări privilegiate, capabil să călătorească pentru a le împărţi cu alţii”, declară Berti Barbera. „Ceea pentru unii poate fi o corvoadă, pentru muzician este o bucurie, oboseala de la final fiind neglijabilă în balanţă cu imensa satisfacţie a încheierii unui album sau a unui turneu”, recunosc cei patru artişti.

Albumul ”Sweet little 6string” a ajuns deja în zece oraşe, datorită acestui turneu care are loc în mijlocul săptămânii, „tocmai pentru a sublinia caracterul artistic, de audiţie, al concertului, detaşat total de divertismentul mic-burghez. Experienţa trăită până acum a fost intensă, concertele din prima parte a turneului au ieşit foarte bine, iar porţiile zdravene de râs au completat întotdeauna rezerva de energie”, recunoaşte Berti Barbera.

Astfel, în aceeaşi fericită ipostază a omului care face ce-i place, Platonic a început partea a doua a turneului ”Middle of the Week Tour”, pentru a încheia acest capitol bogat şi frumos din povestea grupului. Până pe 10 aprilie vor avea loc şapte concerte, la Craiova, Târgu Mureş, Mediaş, Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Buhuşi, urmate de punctul final de la Bucureşti.

Toate concertele vor fi înregistrate, iar la toamnă se intenţionează lansarea unui CD şi a unui DVD cuprinzând spectacolul în întregime.

Partea a doua a turneului arată un repertoriu modificat, bazat tot pe piese de pe ”Sweet little 6string”, dar şi compozitii de pe ”Saved by the Holy Love”, albumul lansat de Platonic în ”secolul trecut”, alte piese noi, în primă audiţie şi câteva titluri vocale, recunoscute imediat de publicul iubitor de diversitate şi virtuozitate.

Concertul este dens în sonorităţi, dominat de timbralitatea chitarelor, dar şi de momente solistice inedite (violoncel, bas, percuţie), în care fiecare mebru al grupului îşi expune superlativele. După concert a devenit o regulă ca toţi cei patru muzicieni să se întâlnească cu publicul pentru fotografii, autografe şi discuţii amicale. Standul de ”merchandise” conţine CD-uri, tricouri, poze şi postere, aşa cum e normal peste tot în lume. Iată doar câteva motive pentru care merită să mergeţi la concertul cu Platonic Band.  Biletele costă 30 de lei şi s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului Dramatic, care are următorul program – de joi până duminică, între orele 9,00-13,00 şi 17,00-19,00.

 

Citit 5367 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.