„Universul imaginaţiei” în pictură şi pictografie: Aurel Manole ne dezvăluie Planeta Zeta
Foto: Foto: Angela Ribinciuc

„Universul imaginaţiei” în pictură şi pictografie: Aurel Manole ne dezvăluie Planeta Zeta
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă s-a deschis expoziţia personală de pictură şi pictografie „Universul imaginaţiei”, a plasticianului Aurel Manole.

Criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei a subliniat, la vernisaj, „nota de mister din peisajele sale fantastice, care evocă spaţialitatea”, precum şi „elementele care se metamorfozează şi care sunt surprinse prin gestualismul pensulaţiei şi prin raportul cromatic între culori calde şi reci, între zone descifrabile ale formei şi zone nebuloase. Toate acestea atrag şi reţin privitorul. Este o expoziţie în care domină dinamismul”, a afirmat criticul de artă.

Ioan Murariu Neamţ consideră că lucrările din expoziţie ar trebui privite în mai multe etape: „de la distanţă mare, pentru a se vedea ansamblul, compoziţia, suprafeţele de culoare; de la distanţă medie se pot distinge anumite forme care sugerează personaje sau vegetaţie sau lucruri science fiction; iar de aproape, tablourile merită să fie studiate cu mare atenţie pentru că apar elemente de detaliu foarte interesante” şi pledează pentru vizitarea expoziţiei: „pensulaţia şi gradaţia de tonuri nu pot fi observate în fotografii, oricât de bune ar fi acestea”.

Autorul a declarat că seria de lucrări expuse au ca tematică Planeta Zeta şi a recunoscut că este pasionat de „tot ce ţine de fantastic, de science fiction, de o anumită viziune asupra lumii necunoscute”. Aurel Manole a mărturisit că aduce în faţa privitorilor rezultatul căutărilor sale permanente: „Pentru mine căutarea, drumul, este cel mai frumos şi cel mai important lucru pe care un artist îl poate avea de-a lungul carierei. Bine ar fi să reuşim să descoperim toată viaţa alte căi de lucru, alte modalităţi de a ne exprima compoziţia, cromatica, perceperea universului.

Expoziţia rămâne deschisă timp de trei săptămâni şi poate fi vizitată de luni până vineri, de la 10,00 la 18,00, iar sâmbăta, de la 10,00 la 14,00.

 

Citit 5414 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.