Cum ne motivează familia

Cum ne motivează familia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Fiica, Ioana şi soţia, Mihaela îi asigură armonia necesară creaţiei


Despre profesorul, plasticianul şi designerul vestimentar gălăţean David Sava aţi putut citi în repetate rânduri în ziarul nostru. În spatele excelenţei sale, în toate domeniile, stă, pe lângă calităţile Omului David Sava, armonia din familia sa, susţinerea de care beneficiază permanent atât din partea soţiei, Mihaela, cu care s-a căsătorit în 1986, cât şi a fiicei Ioana, în prezent studentă la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

„Sentimentul libertăţii contează pentru un artist” 

„Familia reprezintă foarte mult pentru mine”, recunoaşte David Sava. „Am norocul că soţia mea, Mihaela, este un om extraordinar. M-a ajutat şi mă ajută foarte mult, dându-mi sentimentul libertăţii, ceea ce contează foarte mult pentru sufletul unui artist. Contează ca persoana de lângă tine să nu te streseze cu lucruri inutile. Noi ne înţelegem şi comunicăm foarte bine. Mihaela ne-a susţinut, pe mine şi pe Ioana, permanent. Iar Ioana este motivaţia existenţei noastre. Când a apărut Ioana, viaţa noastră s-a schimbat total. Atunci am înfiinţat şi firma de design vestimentar Davi’S Design: ştiam că trebuie să fac mai mult. Mihaela mi-a dat forţa şi încrederea de care aveam nevoie ca să pot construi şi merge mai departe. Iar Ioana ne aduce atâta bucurie în fiecare zi şi atâta fericire! Este din ce în ce mai sclipitoare, mai spirituală, mai sufletistă. Noi o descoperim în fiecare zi. Îi ştim calităţile, dar ne surprinde întotdeauna cu modul de a gândi, cu felul de a fi, cu exuberanţa ei. Este  spirituală, este atât de pozitivă, încât în momentele delicate ea vine şi ne încurajează, ne motivează. E foarte dinamică, iar de când a plecat la facultate, la Bucureşti, a devenit şi mai apropiată de noi. De când s-a desprins de noi, de fapt, iubirea noastră s-a amplificat. Ioana ne asigură echilibrul”, mărturiseşte David Sava.

„Familia îţi dă stabilitate şi echilibru”

La prezentările şi festivalurile de modă, dar şi în activitatea curentă a firmei Davi’S Design, Mihaela David are un rol foarte important. Deşi niciodată nu a ţinut să iasă în evidenţă este personajul-cheie din spatele celor doi artişti din familia sa – soţul şi fiica. „Familia cred că reprezintă totul: nu poţi să trăieşti în afara familiei”, ne spune Mihaela David. „Fără familie nu ai ceva pe care să te bizui, nu ai acea stabilitate, atât de necesară. Familia chiar îţi dă stabilitate şi echilibru. Lucrurile cele mai importante în viaţă consider că sunt sănătatea şi bucuria, atât a celor din familie, cât şi a celor din jur. Ioana e un copil foarte bun, un copil aşa cum şi-ar dori orice părinte: lucrează, munceşte, vrea să facă ceva. De la mine cred că a moştenit răbdarea. Şi foarte multe altele, cu siguranţă, dar dacă aş sta să le înşirui acum, parcă sună a lipsă de modestie. Iar Sava e un om foarte bun, din punctul meu de vedere: mai rar oameni ca el, atât de altruist şi care să vrea să lase atât de multe lucruri în urmă”.

„Îmi doresc să le întorc înzecit părinţilor energia oferită”

Ioana se consideră privilegiată că s-a născut în familia lui David Sava: „Este şi bine, dar este şi greu pentru mine”, mărturiseşte Ioana. „Este bine pentru că, avându-l pe tata lângă mine, am avut întotdeauna un atu în plus faţă de ceilalţi, legat de pregătirea profesională. Este greu, însă, pentru că îmi imprimă o anumită disciplină şi autoritate şi nu vreau să-l dezamăgesc. Am avut şansa de a primi o educaţie aleasă, am crescut într-un mediu artistic şi asta m-a ajutat şi mă ajută foarte mult. Mama este o persoană plină de nobleţe. Un om deosebit, cu un suflet mare, care ne înţelege şi ne susţine în proiectele noastre.  Cel mai mare vis al meu este să devin o persoană respectată pentru performanţa profesională. Părinţii mei au muncit atât de mult, încât îmi doresc să le întorc înzecit energia pe care mi-au oferit-o. Ei m-au învăţat să respect oamenii, să nu privesc niciodată de sus, să am sufletul curat şi sincer, să cred în mine mereu şi să nu las oamenii să mă transforme în ceea ce nu vreau să devin. Mi-au dat încredere că pot schimba lumea în bine, că pot înfrumuseţa suflete. M-au învăţat să trăiesc frumos şi onest, să construiesc şi să lupt pentru ceea ce-mi doresc”.  Anul acesta, în luna mai, Ioana va participa pentru prima dată la Festivalul de Modă de la Mamaia, alături de tatăl său.

Citit 4283 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.