Controale după bacalaureat: 134 de profesori ar putea fi cercetaţi penal

Controale după bacalaureat: 134 de profesori ar putea fi cercetaţi penal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corpul de control al MECTS a solicitat inspectoratelor şcolare din Mehedinţi şi Ilfov să sesizeze procurorii pentru a cerceta 134 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 38 urmând să fie cercetate disciplinar.

Ministerul Educaţiei a demarat o amplă acţiune de control în mai multe unităţi de învăţământ, verificarea urmărind absenteismul elevilor dar şi al profesorilor, prevenirea şi combaterea violenţei în şcoală, notarea ritmică şi baza materială.

Astfel, în urma reevaluării prin sondaj a unor lucrări, Corpul de control al MECTS a solicitat Inspectoratului Şcolar al Judeţului Mehedinţi să sesizeze procurorii pentru cercetarea a 72 de cadre didactice, pentru fraude, a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Pentru alte 24 de profesori evaluatori din Mehedinţi, s-a solicitat cercetarea disciplinară.

Totodată, Corpul de control a cerut Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov să sesize procurorii pentru fraude constatate în cazul a 62 de profesori. Pentru alte 14 de cadre didactice din Ilfov, s-a dispus cercetarea disciplinară.

"În urma unor controale ale Corpului de Control al ministrului, MECTS a cerut Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului Şoclar Judeţean Giurgiu, evalurea activităţii manageriale a unor directori de la Colegul «Sf. Sava» din Bucureşti şi a directorilor de la Grupul Şcolar «Mihăileşti» şi «Miron Nicolescu», ambele din judeţul Giurgiu", a precizat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. El a spus că au fost efectuate inspecţii de evaluare instituţională, care vizează întreaga activitate dintr-o unitate de învăţământ din judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti şi trei din Teleorman.

Totodată, Corpul de control a cerut cercetarea disciplinară a cadrelor didactice din cinci unităţi din judeţul Constanţa şi două din Bucureşti.

Controalele vor continua, a subliniat ministrul Educaţiei.

Citit 2270 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.