Cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit membru de onoare al Academiei Române

Cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit membru de onoare al Academiei Române
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit membru de onoare al Academiei Române, în urma votului Adunării Generale a acestui for, care s-a reunit, joi, pentru a alege 19 noi membri de onoare, din ţară şi din străinătate, după cum au declarat reprezentanţii instituţiei.

Dumitru Prunariu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Spaţiale Române şi unicul român care a efectuat un zbor în spaţiul cosmic, a fost recomandat pentru a deveni membru de onoare al Academiei Române de Biroul Prezidiului Academiei Române.

"Primirea ca membru în rândul Academiei Române este o onoare deosebită pentru mine. Reprezintă recunoaşterea unei activităţi profesionale la un nivel intelectual foarte înalt, petrecută de-a lungul întregii vieţi", a declarat Dumitru Prunariu.

Potrivit acestuia, sunt numeroase criterii pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a trece prin filtrul Academiei Române.

"Mă bucur mult că Prezidiul Academiei şi apoi plenul Academiei au evaluat toate acestea în favoarea mea şi mi-au acordat titlul şi calitatea de membru de onoare. Îmi face plăcere să fac parte dintr-o elită intelectuală a societăţii, recunoscută ca atare. Desigur, acest titlu mobilizează şi obligă în acelaşi timp. Profesional, îmi voi continua activitatea ca şi până acum, adăugând mai multe accente academice activităţii mele. Consider că în viaţă nu trebuie să umbli după titluri, medalii, decoraţii de orice fel. Eu cel puţin nu am alergat după ele. Am muncit cum am considerat mai bine şi aceastea au venit ulterior ca o recunoaştere a activităţii mele", a mai spus Dumitru Prunariu.

Dumitru Prunariu, în vârstă de 59 de ani, este al 103-lea pământean care a ajuns în spaţiu şi a fost ofiţer al Armatei României în perioada 1978 - 2007. El a efectuat pregătirea completă de specialitate necesară realizării unui zbor cosmic în Orăşelul Stelar de lângă Moscova, unde a obţinut, după trei ani, note maxime la examenele finale de calificare, fiind repartizat în echipaj cu cosmonautul rus Leonid Popov.

Citit 1506 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.