Mesaje de felicitare pentru Iulian Bârsan

Mesaje de felicitare pentru Iulian Bârsan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contracandidaţii profesorului Iulian Bârsan şi-au recunoscut cu sportivitate înfrângerea şi i-au transmis deja câştigătorului felicitări pentru mandatul de patru ani la şefia Universităţii „Dunărea de Jos” obţinut în urma scrutinului de miercuri. Felicitările profesorilor Mirela Praisler, Lucian Georgescu şi Nicolae Ioana au fost completate de mesaje de unitate pentru dezvoltarea şi pe mai departe a universităţii gălăţene. „Felicitări domnului profesor Bârsan! A fost un joc democratic în urma căruia majoritatea a decis că aşa e mai bine. Dacă asta a fost opţiunea, probabil că aşa e mai bine. Oricum, şi am spus asta şi înainte de alegeri, indiferent de rezultat, indiferent de cine ar fi devenit rector, ceea ce se aşteaptă de la noi este multă seriozitate, lucrări ştiinţifice, proiecte de cercetare, programe de studiu de calitate şi aşa mai departe. Pentru că de asta este nevoie la evaluări”, a declarat prof. dr. Mirela Praisler. Aceasta a avansat şi o explicaţie pentru faptul că alegerile au fost însoţite de atitudini pătimaşe din partea multora dintre electori. „Această patimă a fost generată de modalitatea de alegere a rectorului. Până acum erau implicaţi direct doar cei din Senat, acum toată lumea din universitate a participat la vot”, a spus Mirela Praisler.

„Victoria a fost meritată”

Şi profesorul Lucian Georgescu a admis că victoria lui Iulian Bârsan a fost meritată. „În primul rând felicitări domnului Bârsan şi echipei dumnealui. Apoi, trebuie să remarc faptul că au participat la vot un număr mare de votanţi, iar dintre aceştia mai bine de jumătate s-a îndreptat către domnul Bârsan. Aceste cifre ne scutesc de orice comentarii, victoria a fost meritată. Oricum, aş dori să mulţumesc şi celor care m-au votat. Încrederea lor înseamnă mult pentru mine”, a  declarat profesorul Georgescu. Acesta a completat cu un mesaj de încurajare pentru perioada următoare. „Îi doresc succes ca să fie bine pentru toată lumea din universitate. Îi doresc să ţină universitatea cel puţin la nivelul la care este acum, într-o perioadă extrem de dificilă”, a mai spus Lucian Georgescu.

„Studenţii aşteaptă deschidere şi obiectivitate”

Probabil că mulţi dintre actorii din universitate s-au întrebat cum au votat studenţii. Ei bine, preşedintele Ligii Studenţilor Gălăţeni, Dorin Coteţ, afirmă că decizia a aparţinut fiecărui grup de studenţi, pe facultăţile din care fac parte. „Ei au discutat între ei la nivelul consiliilor facultăţilor şi au luat decizia de a susţine un anume candidat în bloc pentru ca voturile să nu se risipească. Oricum, cei mai mulţi au luat decizia după dezbaterea care a avut loc săptămâna trecută, la care au participat toţi cei patru candidaţi”, a declarat Dorin Coteţ, care nu a rostit niciun nume de candidat susţinut de studenţii din consilii. În schimb, şeful Ligii Studenţilor a avut un mesaj pentru câştigătorul competiţiei electorale universitare. „Îl felicităm, pe domnul Bârsan. Aşteptăm deschidere faţă de studenţi şi faţă de nevoile lor, aşteptăm obiectivitate în luarea deciziilor”, a mai spus Dorin Coteţ.

Citit 4669 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2012 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.