Zece premii pentru elevii gălăţeni la Concursul Internaţional „Camil Ressu”
Foto: Foto: Mădălina Panaite

Zece premii pentru elevii gălăţeni la Concursul Internaţional „Camil Ressu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece elevi ai Liceului de Artă „D. Cuclin” au fost primit premiul I la Concursul Internaţional „Camil Ressu”, organizat în colaborare cu Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Deşi la competiţie au participat sute de lucrări ale elevilor de la aproape toate liceele de profil din ţară, dar şi din Italia, Grecia, Ucraina şi Republica Moldova, elevii gălăţeni au luat cele mai multe premii şi menţiuni.

Mai mult decât atât, elevii de la „Cuclin” au reuşit să urce de zece ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la cele şase secţiuni ale concursului. La pictură s-au acordat trei premii I: Ioana David (prof. David Sava), Teodora Geru (prof. Gabriela Georgescu), Ciprian Neagu (prof. Ioan Tudor). La artă monumentală s-au remarcat ca cei mai buni Aida Ursu (prof. David Sava) şi Bogdan Gabără (prof. Gabriela Georgescu). La ceramică a urcat pe primul loc Bogdan Rusu (prof. Mugur Vrânceanu), iar la arhitectură – Irina Lăzăroiu (prof. Jana Andreescu). Dana Gheorghiţă (prof. Cornel Corcăcel) a primit premiul I la grafică. La aceeaşi secţiune s-a mai clasat pe primul loc şi Tincuţa Marin, care este singura elevă de la Galaţi care a mai primit un premiu I la artă decorativă. Cei doi profesori care au pregătit-o sunt Cornelia Burlacu şi Liliana Negoescu.

Citit 6118 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2012 13:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.