Încep evaluările pilot la clasa a IV-a

Încep evaluările pilot la clasa a IV-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evaluările-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional vor avea loc în intervalul 9-23 mai.

„Elevii de clasa a IV-a de la Şcoala Nr. 20 din Galaţi şi Şcolile din Frumuşiţa, Umbrăreşti şi Slobozia Conachi vor susţine evaluările pilot, alături de alte peste 130 de şcoli din toată ţara. Pe 16 mai, sunt programate evaluările de la clasa a VI-a, la Şcoala Nr. 5 Tecuci şi Şcoala din Rădeşti, alături de alte peste 80 de şcoli din ţară, urmând ca pe 22 şi 23 mai să fier testaţi copiii de la clasele a II-a de la Şcoala Nr. 12 Galaţi şi la Şcoala din Jorăşti”, ne spune inspectorul general Onuţ Atanasiu. Testele şi baremele de corectare sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

Ce spun metodologiile

Conform metodologiilor publicate pe site-ul MECTS, la clasa a II-a, evaluările conţin două secţiuni: prima vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competenţe de matematică. Pe baza rezultatelor obţinute la evaluarea de la finalul clasei a II-a se vor elabora planuri individualizate de învăţare care vor fi consemnate în portofoliul educaţional al elevului.

Evaluarea de la finalul clasei a IV-a va se va da la limba română şi matematică. Elevii nu vor primi note. Rezultatele vor fi utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învăţării, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de învăţare și preorientarea școlară către un anumit tip de liceu. Testele două secţiuni transdisciplinare: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

Citit 2520 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.