Evaluare naţională 2012 - Examen cu masca pe faţă

Evaluare naţională 2012 - Examen cu masca pe faţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Zece elevi de la „Asachi” au  dat probele în regim de carantină * Inspectoarea generală, Laura Marin susţine că subiectele au fost de nivel mediu spre uşor *
Zece absolvenţi de gimnaziu de la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi” din Galaţi au dat ieri proba de matematică de la Evaluarea Naţională într-o sală de clasă în regim de carantină şi cu măşti de protecţie respiratorie. Vorbim despre elevi diagnosticaţi de medici cu rubeolă, o boală blândă, care nu produce probleme pe termen lung, dar care se transmite extrem de uşor. Pentru că aproape toţi copiii erau în faza finală a bolii, niciunul nu a acuzat efecte care să le afecteze capacitatea de concentrare. "Eu chiar am insistat să dau acest examen pentru că nu mai există o altă sesiune. Sunt convinsă că voi lua notă mare. Sper să iau măcar un 9!", ne-a povestit una dintre eleve.
Directorul liceului gălăţean, el însuşi unul dintre profesorii care au stat aproape de aceşti copii, spune că supraveghetorii nu s-au temut că pot contacta boala de la elevi. "Pentru că petrecem mult timp în preajma copiilor, ne bazăm pe o imunitate bună", spune Adrian Diacănu, directorul grupului şcolar.

„Subiectele nu au ridicat mari probleme de gândire”

Inspectoarea generală, Laura Marin, profesoară de matematică, susţine că subiectele date la matematică au fost de nivel mediu spre uşor. „Au fost mai uşoare decât cele de anul trecut. Se poate obţine lejer nota 5.00. Cred că  elevii buni vor lua note mari, pentru că subiectele nu u ridicat mari probleme de gândire. A necesitat la unele puncte o atenţie mai sporită, cum este cazul subpunctului 1.b de la subiectul al III-lea. Aici trebuia transformaţi decimetri cubi în centimetri cubi. Dar o problemă care să fie le pună la încercare raţionamentul şi care să facă diferenţierea între buni şi cei mai buni nu a fost”, precizează inspectoarea generală.

Rezultatele se vor afişa vineri, 29 iunie, până în ora 14.00, după care până la 18.00, se vor putea depune contestaţiile. Rezultatele finale, după recorectarea tezelor se vor da publicităţii luni, pe 2 iulie.

(Roxana Artene Penciu, Bogdan Nistor)
Citit 1637 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.