Evaluare naţională 2012 - Toate lucrările la limba română vor fi recorectate!

Evaluare naţională 2012 - Toate lucrările la limba română vor fi recorectate!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Baremul de corectare la limba română a fost modificat de către Ministerul Educaţiei. Acest lucru  va duce la recorctarea tuturor lucrălilor din ţară, urmând ca atât elevii care au ales răspunsul "subiectivă", cât şi cei care au ales răspunsul "predicativă" vor fi punctaţi.

"Recorectarea lucrărilor la limba română este o concluzie finală. Sunt trei elemente care au dus la acest aspect. Primul element este poziţia divergentă a unor membrii ai Academiei Române, al doilea element, poziţia unor colegi din sistemul de învăţământ, iar al treilea element, rezultatele la limba română. 42% dintre elevi au răspuns corect, "C" la subiectul controversat de la limba română, iar în jur de 40%, "B" ", a spus ministrul educaţiei, Liviu Pop la România TV.


 

Luni, 25 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a au sustinut examenul de limba şi literatura româna. După publicarea baremului de corectare a probei au fost generate discuţii legate de corctitudinea unui răspuns. Subiectul luat în discuţie, unul căruia i se atribuiau 6 puncte, a fost următorul: Propozitia subordonata din fraza "Ceea ce ma jeneeaza este dificultatea rasfoirii" este: a. atributiva; b. predicativa; c. subiectiva?

Acest aspect a fost comentat de către şi de către o parte dintre profesorii gălăţeni, opiniile acestora fiind publicate pe www.viata-libera.ro. Detalii aici!

 

Citit 2590 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.