Topul şcolilor gimnaziale din Galaţi

Topul şcolilor gimnaziale din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
 • "Viaţa liberă" a realizat un clasament al instituţiilor de învăţământ din Galaţi cu clase de gimnaziu, în funcţie de numărul elevilor care au reuşit să obţină medii peste 9,50.

Ca şi anul trecut, Colegiul Naţional „V. Alecsandri” conduce detaşat în clasament, nu mai puţin de 38 de elevi de la această unitate de învăţământ având medii peste 9,50. Pe locul al doilea se situează, tot ca anul trecut, Şcoala Nr. 13, cu 31 de elevi în top, iar pe locul al treilea se află Şcoala Nr. 29, cu 29. Urmează apoi Şcolile Nr. 28, cu 25 de elevi cu medii peste 9,50. Fruntaşe mai sunt Pedagogicul, cu 20 de elevi, Şcoala Nr. 11, cu 17, şi Şcoala Nr. 12, cu 12 elevi cu medii peste 9,50.

La Tecuci, tot ca şi anul trecut, pe primul locul rămâne „Spiru Haret”, cu 18 elevi în top, urmat de Şcoala Nr. 10.

Comunele unde sunt elevi cu medii peste 9,50 sunt Folteşti, Drăgăneşti, Lieşti, Independenţa, Tuluceşti, Slobozia Conachi, Cudalbi şi Matca, ceea ce demonstrează că şi elevii de la ţară au ambiţii la fel de mari ca şi cei de la oraş, deşi, deseori, condiţiile nu sunt aceleaşi.

Citit 11340 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iulie 2012 21:34

9 comentarii

 • postat de Mihnea
  Marți, 15 Aprilie 2014 18:35
  5.13.193.***
  Eu sunt de la Sc.11 Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de profesor
  Marți, 17 Iulie 2012 11:57
  Alooo.... Nu pune nimeni la indoiala faptul ca Cnva este unul dintre cele mai tari LICEE ( NU Gimnazii) din tara!
  Faptul ca la anumite obiecte se pun notele din burta o spun chiar profesorii care sunt obligati efectiv sa puna aceste note. Legat de profesorii din cancelarie.... nu putem spune ca 100% sunt f bine pregatiti.. in ultimul timp au ajuns multi care nu au ce cauta pe acolo.
  1
  1
  Raportează
 • postat de elev al CNVA
  Marți, 17 Iulie 2012 09:27
  imi place cand toti acesti parinti frustrati comenteaza si incearca sa defaimeze imaginea LVA-ului doar pentru ca odraslele lor nu au intrat la noi. cu doua clase am ajuns primii in acest top si suntem urmati de scoala 13 cu patru clase. este normal?

  "Intr/o analiza serioasa conteaza numarul elevilor, corectitudinea evaluarii de parcurs sau la examen, modul in care se face supravegherea la evaluare, cine si cum corecteaza,mediul educational din care provin elevii, nivelul lor de pauperizare, starea lor de sanatate, originea lor etnica, accesul la informatie, concurenta la nivelul clasei, gradul de pregatire sau de responsabilitate al cadrelor didactice, presiunile directorului si ale parintilor, traditia si dotarea scolii, modul in care scoala isi promoveze performantele, sa."
  Este adevarat. Numarul elevilor este de aproximativ 56, corectitudinea evaluarii pe parcursul celor 4 ani a fost maxima, deoarece la CNVA avem grija de viitorul nostru si nu ne prefacem ca invatam, corectitudinea evaluarii la examen a fost din nou maxima, deoarece inspectoratul s-a ocupat de profesorii corectori, supravegherea la examene e facuta de catre cei mai drastici profesori, elevii CNVA provin din toate mediile, accesul la informatie este o normalitate, deoarece dorim performanta si stim cum sa o obtinem, concurenta la nivelul clasei este stabilita de elevi, iar in acest templu al invataturii replicile elevilor suna cam asa: "eu merg la doua nationale, tu?""la trei". gradul de pregatire al profesorilor este extrem de sus, nu orice profesor e primit in cercul select al cancelariei LVA, iar responsabilitatea acestora se poate manifesta si prin comportamentul profesorilor de fizica/tehnologie. notele nu se primesc pe ochi frumosi la aceste materii cum sustin unii parinti, ci se primesc pe un efort mai mic din partea elevului, deoarece fiecare profesor intelege importanta materiei sale si nu insista.daca vroiam sa fim muzicieni sau pictori mergeam la arte, daca vroiam sa fim strungari mergeam la o scoala de profil.priviti spre USA unde sunt obligatorii doar 3 materii, restu le alegi singur. traditia liceului este de 145 de ani, iar dotarea este una de exceptie pentru imbunatatirea conditiilor de studiu. performantele nu ni le promovam decat in cadrul unor expozitii sau targurilor de licee, in rest lasam presa si lumea sa ne laude.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ema
  Duminică, 15 Iulie 2012 19:04
  Felicitari pentru scolile din comuna Independenta!
  0
  1
  Raportează
 • postat de pt parinte
  Duminică, 15 Iulie 2012 07:04
  Exista si scoli cu o singura clasa a opta. Desigur, astfel de clasamente sunt facute, de cele mai multe ori, dupa ureche sau dupa anumite interese. Ori, pur si simplu pentru ca asa este moda in presa. Depinde cine , cum si de ce alcatuieste clasamentele.Ca veni vorba de CNVA nu este si nici nu a fost cel mai bun liceu din tara dar, categoric, a fost si este unul dintre cele mai bune licee la nivel national. Intr/o analiza serioasa conteaza numarul elevilor, corectitudinea evaluarii de parcurs sau la examen, modul in care se face supravegherea la evaluare, cine si cum corecteaza,mediul educational din care provin elevii, nivelul lor de pauperizare, starea lor de sanatate, originea lor etnica, accesul la informatie, concurenta la nivelul clasei, gradul de pregatire sau de responsabilitate al cadrelor didactice, presiunile directorului si ale parintilor, traditia si dotarea scolii, modul in care scoala isi promoveze performantele, sa. Nu exista elevi de media zece. In fine, pot fi exceptii. Rara avis. Un elev nu poate fi de zece la matematica si la muzica, la franceza si la sport, la desen si la limba latina, la chimie si la gramatica, la istorie si la educatie tehnologica, la fizica si la religie. Cu atat mai putin in toti anii de studiu. Sa fim seriosi... La disciplinele vocationale , mai ales, e greu. Am vazut , chiar aici in ziar, cazul unei eleve de zece cu probleme in folosirea limbii romane. Pe vremuri, sefii de promotie de la LVA terminau cu opt si ceva. Va asigur ca exista destule cadre didactice obiective si bine pregatite, care stiu ce inseamna o evaluare corecta si care nu pot fi influentate. Pana la urma conteaza ca avem elevi eminenti. Ei trebuiesc sprijiniti, motivati, monitorizati, recompensati. Actiunea VL de popularizare a lor este una laudabila.
  0
  0
  Raportează
 • postat de De ce unii iau locul altora?
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 23:39
  Eu vin cu o alta intrebare: ce se intampla cu scolile la care diferenta dintre media claselor 5-8 si media la examenele nationale e foarte mare? Ce ne facem cu elevii care au media 5-8 10.00, dar la evaluare nu au reusit sa sara de 8.55? Ce masuri se iau in cazul acestor diferente mari, ca de statistici suntem satui.....
  0
  1
  Raportează
 • postat de pentru parinte
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 18:10
  Va rog sa-mi dati voie sa va spun ca la cnva notele la obiectele gen : desen, muzica, ed. tehnologica sunt puse de profesor mai mult din obligatie ca sa nu pateasca ceva. La aceste obiecte toti elevii au media 10 (bineinteles pot fi si 1-2 exceptii), dar in general profesorilor care predau aceste materii si altele la fel de neimportante le este efectiv frica sa "strice" mediile elevilor. Cam asa sta situatia. Si atunci apar medii foarte mari care nu au mare acoperire in realitate. Plus ca schimbarea baremului la limba romana a fost o mare prostie care a intors toate ierarhiile. Desi unii ar putea zice ca 0,6 p nu influenteaza cu nimic eu spus ca e posibil ca multi elevi care au intrat acum la cnva au luat locul altora care au ales in mod corect varianta din baremul initial. Asa ca nu putem compara situatia gimnaziului de la CNVA cu situatia oricarei alte scoli unde elevilor li se pune 3 si la muzica, desen, tehnologie, etc. A nu se intelege gresit: CNVA este primul LICEU pe tara , nu primul gimnaziu pe tara. E o foarte mare diferenta intre gimnaziu si liceu.
  Plus ca elevii aceea 57 sunt cat de cat selectati si totusi apar si note mici iar vreo 18 nu au reusit sa mai prinda un loc la cnva ceea ce poate echivala in cazul lor cu un foarte mare esec.
  Toate cele bune !
  0
  0
  Raportează
 • postat de parinte
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 13:32
  La CNVA sunt 2 clase deci aproximativ 56 de elevi .Procentul ar fi de 67% .Din cunostintele mele nu exista scoli cu mai putin de 2clase .Cred ca si in cazul calcularii dupa cum sugerati, procentual, liderul nu se schimba .Restul clasamentului insa poate suferi modificari .Va dau dreptate ca pare a fi mai elocvent calculul procentual dar si din prisma articolului putem avea un punct de vedere , chiar daca diferit .Importanta este insa preocuparea fata de problematica scolii si trebuie sa ne bucuram ca de la an la an avem mai multi copii cu note mari care ridica stacheta invatamantului local pentru ca oricum nu prea avem, in rest, cu ce ne mandri .Felicitari si dascalilor cu vocatie care, in conditii sociale si materiale atat de potrivnice, reusesc sa faca din scolile lor o lume ceva mai plina de speranta decat reusim noi sa facem din societatea in care traim .Sunt mult mai multe lucrurile care ar trebui sa ne uneasca decat cele care reusesc sa ne dezbine , asa ca haideti sa ne bucuram de putinul pe care, inca il mai avem !
  0
  0
  Raportează
 • postat de observator
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 09:19
  ce prostie de top.. pai la scoala 12 sunt 130 de absolventi, la fel la scoala 29.... cum poti sa compari numarul mediilor de peste 9,5 de la aceste scoli cu numarul mediilor peste 9,5 de la o scoala care are 40 de absolventi. Daca viata libera ar fi corecta, ar face un procentaj corespunzator si s-ar putea ca o scoala mica sa fie cea mai tare.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.