Matematica a ucis speranţele la bacalaureatul restanţierilor

Matematica a ucis speranţele la bacalaureatul restanţierilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • La liceele tehnologice elevii s-au plâns că subiectele au rămas la fel inabordabile ca şi în vară * La matematică-informatică au fost chiar mai grele decât în prima sesiune * Trei eliminaţi şi 300 de absenţi

Candidaţii erau ieri negri de supărare când au ieşit de la proba de matematică, susţinând că subiectele la M2 au fost la fel de grele ca-n vară. Elevii care au dat proba cu varianta M1, destinată celor de la profil matematică-informatică, au avut chiar itemi mai grei decât cei daţi în prima sesiune.

Inspectoarea generală, Laura Marin, profesoară de matematică a confirmat spusele elevilor: „În continuare, subiectele pentru M2 au fost prea dificile pentru nişte elevi de la liceele tehnologice, iar la M1 au fost chestiuni mai grele decât în vară. Nu peste tot. E vorba de câteva chichiţe, de exerciţii care se fac mai rar la clasă, deşi sunt în programă”, susţine Laura Marin.

Istoria, generoasă

Cei 100 de elevi care au dat ieri proba la istorie au fost însă mult mai norocoşi. „Au avut subiecte mai uşoare ca în prima sesiune, când au fost accesibile. Nota 5.00 ar trebui să poată fi luată cu uşurinţă, dacă au citit măcar de două ori cele nouă lecţii pe care le-au avut în programa de bacalaureat”, a declarat inspectorul şi profesorul de istorie Sorin Langu.

Alţi trei candidaţi eliminaţi

Au fost eliminaţi încă trei candidaţi pentru tentativă de fraudare a examenului: doi au fost găsiţi cu telefoane mobile în timpul probei, iar unul a încercat să copieze de la un candidat aflat în faţa sa.

De asemenea, dintre cei 1.886 de înscrişi la matematică au absentat 342 de candidaţi, iar la istorie au lipsit 30 din 130.

Ultima probă a sesiunii restanţierilor se va desfăşura vineri, 31 august. Pe 2 septembrie se vor afişa rezultatele şi se vor depune contestaţiile, urmând ca notele finale să fie date publicităţii pe 5 septembrie.

Citit 2002 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.