O nouă iarnă, aceleaşi probleme cu centrala, la Colegiul "C. Negri"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O nouă iarnă, aceleaşi probleme cu centrala, la Colegiul "C. Negri"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Colegiului Naţional „C. Negri” Galaţi face pregătiri pentru iarnă! Punctul termic este depăşit, nereuşind să mai facă faţă iernilor grele. Reparat şi modernizat în 2005, iarna trecută, mai ales, PT-ul acestui colegiu istoric nu a mai făcut faţă încălzirii celor aproximativ 6.000 de metri pătraţi, pe care se desfăşoară 40 de săli de clasă şi alte dependinţe. Frigul se simte deja la clasele mici.

„Vom face eforturi şi vom cumpăra bandă autoadezivă pentru izolarea geamurilor şi a uşilor, ca să evităm pierderile de căldură. Imobilul este obiectiv de patrimoniu şi orice reparaţie impune aprobarea Ministerului Culturii. Dar eforturile noastre nu sunt suficiente. Sperăm că administraţia municipiului Galaţi va găsi finanţare pentru modernizarea acestui punct termic”, ne explică profesoara Andra Ionescu, director al C.N. „C. Negri” Galaţi.

Anul trecut, din cauza temperaturilor care nu depăşeau 4-5 grade Celsius în clase, conducerea Colegiului Pedagogic a fost nevoită să întrerupă cursurile. Peste vară, s-a realizat un proiect în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de lucru la punctul termic din şcoală, iar acum se caută fonduri.

Pe de altă parte, impunătoarea clădire a acestui colegiu are musai nevoie şi de o restaurare, lucrare care presupune eforturile conjugate ale administraţie locale şi ale ministerelor Culturii şi Educaţiei.

Citit 1937 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.