O experienţă unică: „Duelul generaţiilor”

O experienţă unică: „Duelul generaţiilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala Amfiteatru a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” a găzduit, luni seara, un eveniment inedit, intitulat „Duelul generaţiilor”, care a pus faţă în faţă, pe scenă, micuţi pianişti, de 4-5 ani, de la PianoArt Club şi elevi de clasele a VII-a, a IX-a şi a XII-a de la instituţia gazdă. Organizatoarele - profesoarele Ştefania Stamate, Olivia Laura Doniga şi Nicoleta Patriche - au pregătit cu minuţiozitate o experienţă unică pentru toţi participanţii.

„A fost o seară muzicală deosebită, cei mici, dezinvolţi şi foarte haioşi, iar cei mari, de la liceu, foarte emoţionaţi, luând totul în serios”, ne-a declarat Olivia Doniga, după spectacol.

Micii pianişti au cântat în duet, trio sau cvartet cu instrumentiştii de la clasele Liceului de Artă. Prichindeii au fost foarte încântaţi să cânte împreună cu „colegi” atât de mari, iar acest lucru i-a ambiţionat, făcându-i să studieze şi mai mult, pentru ca totul să iasă bine. Pianiştii Rebeca Bostan (4 ani), Daria Hudecz, Carla Stan, Clara Paraschivan, Alexandra Mirzac (de 5 ani); Sabina Smadu, Alexandra Zaghar, Adriana Ionescu, Cristina Stamate (7 ani), Teodora Gheonea, Liviu Şeptelici (8 ani), Vlad Şeptelici şi Codrin Ogreanu (9 ani), au evoluat pe scenă alături de Camelia Dumitriu (vioară), Elena Paiu (trompetă), Sabin Iordache (oboi), Leonard Croitoru (pian), Cătălina Godica (voce), Daniel Ichim (fagot), Jan Paţilea (percuţie) şi Tina Roman (flaut). La final, cu toţii au primit câte o diplomă, care să le amintească de acest inedit "duel". A fost o încântare, atât pentru artişti cât şi pentru publicul prezent în sală, care a avut emoţii la fel ca şi soliştii. Din astfel de experienţe, cu toţii avem de câştigat.

Citit 4748 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2012 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.