Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
35 comentarii

Şapte candidaţi la cel mai înalt jilţ din învăţământ în 2012 * Scandalurile s-au ţinut lanţ, unii fiind acuzaţi de plagiat, alţii făcând jocurile „murdare” ale guvernului * În acest răstimp, imaginea învăţământului a fost compromisă chiar de la vârf, fără a mai socoti dezorganizarea cauzată de schimbarea miniştrilor


Anul 2012 va intra în istorie ca anul cu cei mai mulţi miniştri perindaţi pe la Ministerul Educaţiei. Au fost nu mai puţin de şase ocupanţi ai celui mai înalt jilţ din Învăţământ, care au adus după ei o furtună de scandaluri, fie legate de acuzaţii de plagiat, fie legate de jocurile murdare impuse de guvern, după care au ieşit pe uşa din dos, aşteptând recompensa.  Dar să-i luam pe rând.

Funeriu, debarcat odată cu guvernul Boc

Urât de profesori pentru că a fost cel desemnat de guvern să oprească orice posibilitate ca educatorii care s-au judecat pentru salarii mai mari să-şi primească banii, dar şi de elevi pentru bacalaureatul supravegheat de camere, Daniel Funeriu a fost debarcat de la conducerea MECTS odată cu dizolvarea guvernului Boc, la începutul lunii februarie. Cu toate că Legea Educaţiei lăsată moştenire a adus multe controverse în rândul profesorilor, o singură măsură luată de el pare să fi mulţumit pe toată lumea, mai ales că a susţinut-o şi după ce nu mai era ministru: înfiinţarea şcolilor profesionale.

Cătălin Baba, perfect pentru compromisul cu Târgu Mureş

În jurul datei de 8 februarie a fost numit Cătălin Baba, cel acuzat de Colegiul Senatului şi Consiliul Academic al Universităţii Babeş Bolyai (UBB) că promovează nepotismul. Cu un aşa trecut, dar menţinut pe val de apropiaţii săi din Guvern, Cătălin Baba nici n-a clipit când i s-a cerut să se ocupe de înfiinţarea unei linii în limba maghiară la Facultatea de Medicină din Tg. Mureş. Lucru care s-a dovedit nu tocmai uşor de făcut. Împins din spate de Guvern, Baba nu s-a sfiit să apeleze la şantaj şi ameninţări făţişe, trimiţându-i rectorului de la Tg. Mureş o adresă prin care îl anunţa că va tăia finanţarea de la buget a universităţii. Cu noi dovezi în CV-ul care-l recomandă în stare de orice pentru un ciolan, Baba este schimbat din funcţie după 78 de zile de mandat, odată cu venirea guvernului Ponta.

Corina Dumitrescu, meteoritul copy-paste

Primul nume pe care l-a adus guvernul PSD în discuţie pentru postul de ministru al Educaţiei a fost cel al Corinei Dumitrescu. Aceasta nu a putut primi funcţia, din cauza acuzaţiilor de plagiat, dar şi a greşelilor din CV-ul în care scria că-i place „înnotul” şi că a făcut cursuri la „Standford”.

Ioan Mang şi plagiatul cu picioare scurte

Cu tot scandalul iscat în jurul Corinei Dumitrescu vizavi de plagiat, deşi se ştia cu musca pe căciulă, Ioan Mang nu a fost în stare să refuze funcţia de ministru al Educaţiei. A sperat că plagiatul său va trece neobservat. Dar copy-paste-ul s-a dovedit a avea picioare scurte şi a fost nevoit să-şi dea demisia. Cu numai nouă zile de stat în fruntea Educaţiei (6 - 15 mai 2012), Mang intră în topul miniştrilor cu cele mai scurte mandate.

Liviu Pop, ca tot românul imparţial, de la sindicat, la minister

Cu ministerul vlăguit de atâtea scandaluri, la numai o lună distanţă de începerea bacalaureatului, în fruntea Educaţiei este adus Liviu Ion Pop, nimeni altul decât secretarul general al  FSLI şi preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. O întoarcere la 180 de grade am putea spune. Deşi el nu a făcut parte din categoria miniştrilor copy-paste, numele său va rămâne legat tot de o acuzaţie de plagiat. Aceea a prim-ministrului Ponta. Liviu Pop a desfiinţat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) chiar în momentul în care membrii săi analizau acuzaţiile de plagiat aduse premierului. Deşi a fost pus în situaţia să plece din minister cam pe uşa din dos, Liviu Pop ştia că recompensa nu va întârzia să apară, el fiind în cărţi în noul guvern Ponta.

De trei ori Abramburica

Penultimul ministru la care s-a oprit ruleta politică este Ecaterina Andronescu, aflată pentru a treia oară în această funcţie, după ce a mai deţinut acest mandat între 2000-2003 şi 2008-2009. Este cunoscută de toţi ca fiind Abramburica de la Educaţie, datorită bulibăşelii pe care a creat-o în sistem. Andronescu este renumită pentru faptul că în primul său mandat a desfiinţat şcolile profesionale şi a pus în loc şcolile de ucenici, care nu le ofereau niciun viitor absolvenţilor. În al doilea mandat, revine asupra deciziei, desfiinţează şcolile de ucenici, dar nu aduce nimic în loc, distrugând astfel învăţământul profesional. Abramburica nu se dezminte nici în acest mandat. Cum a ajuns la cârma Educaţiei, a înfiinţat bacalaureatul profesional, un examen total inutil. Aflată într-un proces cu ANI, pe motiv că a fost rector, conducător de proiect POSDRU şi senator în acelaşi timp, Ecaterina Andronescu a stat cu picioarele şi pe un alt butoi de pulbere, fiind acuzată şi de plagiat.

Remus Pricopie salvează  turma

Deşi nimeni nu credea că Abramburica va mai putea fi urnită de la cârma Educaţiei, iată că pe ultima sută de metri a anului 2012 îşi face intrarea în scenă cel de-al şaselea ministru, Remus Pricopie. El a fost consilier al Ecaterinei Andronescu în mandatele acesteia de ministru al Educaţiei, a fost secretar de stat, purtător de cuvânt al ministerului, iar în 2008 a fost chiar ministru interimar al Educaţiei. Remus Pricopie este rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. A fost ales în această funcţie pentru că a apărat vehement interesele premierului Ponta, susţinând că decizia Consiliului Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare - care a concluzionat că premierul a plagiat - a avut la bază interese politice.
Nu ai cum să nu te întristezi privind această galerie a miniştrilor care s-au succedat în 2012 la conducerea instituţiei care ar fi trebuit să fie cel mai înalt for al Educaţiei din România. Obiceiul politicienilor de a numi miniştri în funcţie de interesele partidelor lor şi nu după competenţe a bălăcărit imaginea Ministerului Educaţiei cu vârf şi îndesat. În niciun caz aceşti oameni nu constituie modele de conduită pentru învăţăcei. Prinşi în atâtea scandaluri, toţi cei şase miniştrii au avut timp de orice, numai să se ocupe de soarta învăţământului nu.


Nepregătiţi pentru clasa pregătitoare

Anul 2012 a adus ca noutate absolută înfiinţarea clasei pregătitoare. Pentru că implementarea ei s-a făcut în pripă, fără a cântări bine lucrurile, punerea pe picioare a acestei idei a fost o adevărată epopee zbuciumată şi s-a mers din scandal în scandal.
Chiar din prima zi de înscrieri, părinţii au stat cu orele pe lângă zidurile şcolilor, pentru că, în toată ţara, aplicaţia electronică nu a funcţionat. Apoi a urmat nebunia părinţilor care şi-au făcut ilegal mutaţii fictive pentru a-şi putea înscrie copilul la şcoala pe care şi-o doreau.

Goana după învăţătoare

Corvoadă şi pe capul directorilor de şcoli care au fost nevoiţi să găsească spaţiile necesare pentru aceste clase. Aşa s-au desfiinţat laboratoare, cabinete psihopedagogice, săli de sport.
Toată vara, conducerea ISJ a făcut repartiţii peste repartiţii şi tot n-a reuşit să acopere cu personal calificat încadrarea la clasă. Cu două-trei zile înainte de începerea anului şcolar, numai în Galaţi, 100 de clase pregătitoare nu aveau învăţătoare. În unele unităţi de învăţământ, anul şcolar a început cu băncuţe vechi, cele noi fiind blocate de un taifun în China! Materialele didactice nici acum nu au fost distribuite învăţătoarelor. Nu mai vorbim că acestea au fost nevoite să completeze la foc automat sute de pagini în platforma de evaluare pentru cursurile de formare.
Cu tot începutul prost, clasa pregătitoare pare să fi intrat după primul semestru în normal, dar numai datorită cadrelor didactice care au făcut eforturi ca lucrurile să se desfăşoare cum trebuie.


La Inspectoratul Şcolar Galaţi, şase zile fără niciun şef

Cutremurele politice din Guvern şi din Ministerul Educaţiei nu puteau să nu producă efecte şi în plan local. Ca urmare, cu doar o zi înainte să-i expire mandatul, Cătălin Baba i-a trimis lui Doruleţ Resmeriţă ordinul de eliberare din funcţie, prin fax, pe data de 3 mai. „Ştiam că voi fi demis după ce mi-a fost retras sprijinul politic din PDL. Vorbisem cu ministrul să mă anunţe şi pe mine, bărbăteşte, cu o zi înainte, lucru care nu s-a întâmplat”, declara atunci supărat fostul inspector general.
La vremea respectivă, inspector general-adjunct era Onuţ Atanasiu, care şi-a depus demisia imediat ce şeful său a fost destituit. Având în vedere că organizaţia municipală PDL, condusă atunci de Onuţ Atanasiu, votase pentru retragerea sprijinului politic al lui Doruleţ Resmeriţă, au fost voci care au spus că toată povestea a fost o lucrătură a inspectorului general-adjunct care-şi dorea să ocupe funcţia de şef al ISJ. Atanasiu i-a promis însă lui Resmeriţă că va demisiona imediat ce va fi demis şi s-a ţinut de cuvânt.
Ca urmare, timp de şase zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a mai avut şef. Atanasiu a asigurat un interimat pe picior de plecare. Pe data de 9 mai, la conducerea ISJ a fost numită profesoara Laura Marin, de la CNVA.
La începutul lui septembrie 2012, Andronescu anunţa că va organiza concurs pentru toate posturile de inspectori şcolari din ţară, dar s-a răzgândit. Concursul se va organiza în 2013. Dacă se va mai organiza. Pentru că a intrat în uzul politicienilor să nu mai fie nevoie să-şi dovedească prin examen competenţele.

Citit 2750 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2012 16:16

35 comentarii

 • postat de Bunicul curios Vineri, 04 Ianuarie 2013 05:39 Link la comentariu
  0
  0

  Dan Nik si ,Martor,, la sfarsitul lumii,mai traiti,is curios sa vad ce mai spuneti,mancavas ca tare hazlii mai sunteti

  Raportează
 • postat de luci Joi, 03 Ianuarie 2013 18:14 Link la comentariu
  0
  0

  are dreptate doamna/domnisoara anterioara . site-urile altor judete sunt up=datate zilnic. la GL e jale cu informatia. ajung in scoli adrese dupa 2 saptamani de cind sunt inreg. la isj . cine are pile, afla noutatile , cine nu se ploconeste la mariile lor inspectoarele pt. niste informatii . ....si de multe ori te duci b...si pleci v....de la isj , dupa o discutie cu un inspector.
  la multi ani

  Raportează
 • postat de PTR PROFESORICA Joi, 03 Ianuarie 2013 15:49 Link la comentariu
  0
  0

  Afli la ISJ tot ce vrei sa stii. Sau intra pe site-ul ISJ-ului si gasesti informatii . AM UITAT SA SPUN CA NU LA ISJ GALATI , IN ALTE JUDETE, eu din alte judete imi iau informatiile.

  Raportează
 • postat de tiganca Joi, 03 Ianuarie 2013 12:10 Link la comentariu
  0
  0

  aoleo sa moara familia mea cate inele are asta pe degete asta-i tiganca de a mea sa moara caii mei daca nu asta-i piranda bravo fa ma bucur ca vrei sa fii piranda la satra de tigani cu tine

  Raportează
 • postat de profesorica Luni, 31 Decembrie 2012 11:14 Link la comentariu
  0
  0

  Stie cineva despre titularizarile la nivel de scoala?! Mai sunt valabile?! Daca am luat note bune la titularizare, ne putem titulariza cu nota la nivel de scoala?! Multumim.

  Raportează
 • postat de bunicu pentru @cineva martor la vedenii Duminică, 30 Decembrie 2012 20:17 Link la comentariu
  0
  0

  bai @cineva zis mator si alte aiurenii,eu am zis ce crede nepotumiu despre doi oameni de la scoala si tu zici ca eu si nepotu is imbesil sau asa ceva..bre eu stiu sa fac mobila si o fac buna da tu invatator esti ca sa jicnesti din senin oamenii.//?nu te rusine un pic cas om batran?daia nu asculta copii de unu ca tine dac as sti cine dracu esti vin la scoal la tine si te pun sa repeti ce ai zis aiciea si apoi iti altoiesc un scaun in cap de ai sa ai situ scaun la cap cum se zice si o sanveti cum sa vorbesti cu oamenii gogoncea si doamna directoare vorbesc frumos siiti nexplica si dac nu intelegi daia ii iubeste nepotmiu nu ca tine sa dea cu vorba deazvarlita ,rusine sa fie tie si neamului tau care tea facut>

  Raportează
 • postat de bunicu catre cineva,martor la nusce aiurenie da la traian Duminică, 30 Decembrie 2012 20:04 Link la comentariu
  0
  0

  Bre ,cineva sau cum naiba tio fi zicand adevarat,am zis doar ce parere are copilu despre doamna directoare si al de a fost director mai nainte nus sa fi gresit cu ceva ca sa zici ca eu sau copilu sunt idiot ori imbesil tot aia e..asa sa fie ,da eu sint un tamplar bre da stiu sa fac bine mobila pe cand tu hal de invatator esti bre sa te iei de oameni ca au zis ceva de bine de doi profesori.. noroc ca nu stiu cine \esti ca te pun daca te vad sa spui ca eu is imbecil si sa vezi ce scaun iti dau in moalele capului de o sati vina mintea aia putina la cap s aui sa zici apoi ca ai si scaun la cap ma da ce oameni mai sint si pe la scoala ,tu zici una si ei te insulta ,pai de aia nici copi nu va asculta mancatias...sanatate de anu nou .

  Raportează
 • postat de bunicu catre dan nik Duminică, 30 Decembrie 2012 19:47 Link la comentariu
  0
  0

  valeu,valeleu aprig mai esti frate...am zis si eu ca oomu ca nepotumiu zice ca aias oameni de treaba si gata vrei sa ma picopsesti cu inca doua guri la masa si de unde pacatele mele sa le dau si lor deale gurii ca abia ma descurc cu pensia asta dupa ce o viata am facut mobila cat pentru un oras intreg cred eu.nui mai bine sai ei tu mai dan nik ca oi fi avand ce sa le pui in strachina si apoi ce sa discute cu mine asa oameni dastepti,despre mese si scaune si alte dastea?///nu mai zic nimic sio sal strunesc eu si pa nepot sa nu mai deie cu parerea

  Raportează
 • postat de cornel profesor Duminică, 30 Decembrie 2012 19:41 Link la comentariu
  0
  0

  Am citit si eu comentariile de pe aici.Sunt fel de fel de greseli de gramatica sau de logica.Eu nu stiu de ce sindicatele din invatamant Galati sunt conduse toate de pensionari.Sunt mai tanar, dar am auzit ca asa a fost de multi ani.De ce nu lupta nimeni pentru prima de instalare,tichete de masa , cadou, gratuitati de transport , 2% premii, salariu de merit si altele pe care le-am prins doar vreo 2 ani? Ce va tot certati si ce ne intereseaza ce premii are unul sau altul sau ce cotizatii ,ca oricum guvernul nu ne da mai nimic inapoi din procese, multi vor muri pana sa primeasca banii.Ce ore in plus +spor de vechime cand abia ies normele si facem navete umilitoare ?Ce-ar fi sa va ganditi si la tineri SI SA LUPTATI PENTRU EI SAU MAI BINE SA LASATI NISTE LIDERI DE SINDICAT TINERI sa mai ia si ei o indemnizatie sa cumpere lapte pentru copii.Eu stiu de la parinti ca partidul inainte a facut numai rau , asa ca lasati pe unii ce nu au facut scoala de partid, poate au mai multa forta si idei, voi oricum aveti pensii.

  Raportează
 • postat de pt obsesrvator pesedist Duminică, 30 Decembrie 2012 14:11 Link la comentariu
  0
  0

  Nene observaţie părintească, greşeala era asumată şi corectată. Se vede că s-au înlocuit , din viteză, cîteva cuvinte rămănând virgula.
  Dacă nu observai erata nu te-ar fi dus mintea. N-ai priceput nimic din mesajul textului. Cu siguranţă eşti mai prost decât arăţi şi ipocrit pe deasupra. Foloseşte, din respect faţă de limba română, diacriticele!

  Raportează
 • postat de popescu mihai Duminică, 30 Decembrie 2012 10:48 Link la comentariu
  0
  0

  nu pot crede ca acesta este limbajul folosit de dascalii copiilor nostrii, ce pretentii sa mai avem.. Am lucrat in invatamant prin anii '95- 2000 si am avut parte de un colectiv nemaipomenit, am parasit sistemul datorita salariului. Profit de aceasta ocazie si doresc sa urez fostilor mei colegi: d-na Bordean, d-na Mazilu, d-na Burciu multa sanatate un nou an cu bucurii si multe, multe satisfactii personale si profesionale! Adevarate colege, adevarat colectiv, adevarate doamne!

  Raportează
 • postat de adina sau adela sau ...: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 23:23 Link la comentariu
  0
  0

  Erata: Este corect " E vorba de onorariul pentru expertul contabil" si nu "E vorba de onoraiul pentru experul contabil" , cum s-a inregistrat datorita unor probleme la tastatura.

  Raportează
 • postat de Pentru de sau adela sau ... Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 23:11 Link la comentariu
  0
  0

  @de adina sau adela sau ...: Esti intr-o mare eroare. E vorba de onoraiul pentru experul contabil judiciar care a fost de 300 de lei (trei sute de lei noi) pentru fiecare persoana; deci cotizatia dintr-un an si jumatate (ca medie) si nu din mai putin de o luna cum spui tu. Este in ciclul 3 de judecata. Nu am pus la socoteala ca in ciclul doi de judecata am platit (in 2008) 400 de lei pentru fiecare persoana. Instanta a decis ca aceste sume sa fie platite de catre fiacare reclamant (sindicalist) dar am gandit ca nimeni, fara a avea o certitudine , nu va plati aceste sume. Si atunci, in virtudinea dreptului de a reprezenta (si de a decide), in orice faza a procesului, am platit aceste sume din fondul sindicatului (de reprezentare, conform legii). Si am avut succes, Este o decizie a Curtii de Apel , care nu mai poate fi atacata, precum ca sporul de vechime in munca in invatamant trebuie calculat si pentru plata cu ora (a fost si este, in continuare, exclusiv, certitudinea noastra si a instantei care adecis); DECIZIE UNICA IN ROMANIA. Si, ca sa linistesc, sunt sute de procese castigate pe aceasta cauza si acest obiect tot de catre noi (prin presedindele sindicatului).
  Cat priveste pe directori, mai sunt si execeptii, care intaresc regula. Nu-i asa? Unde sunt contadictiile? Sindicatul le-a obtinut drepturile conform legii, (unii au fost chiar repusi pe functii in urma proceselor castigate de catre presedinde) dar sindicatul functioneaza intr-un "sediu" de 2,42 m. patrati. Ei sunt membri ai Sindicatului Educatia pentru ca nu s-au lasat convinsi de Resmerita sau de alt sindicat ca, daca vor iesi din Educatia, vor fi repusi in functii. Ceeace nu s-ar fi intamplat. Noi ne-am referit la exceptiile care au considerat ca ceeace am obtinut pentru ei nu a fost mare lucru.
  Cat priveste afirmatia: "chiar daca ulterior am vrut sa ne numim profesori" esti liber sa te documentezi (dar pe concret) ca cele mai mari trofee obtinute de Scoala unde a functionat liderul Sindicatului Liber Educatia sunt obtinute chiar de acesta (premiul I pe tara la cultura generala pentru ciclul gimnazial si locul I la sah -disciplina extrem de cerebrala). Aici ai dreptate si nu te contrazic: ".Scoala de partid a lasat urme" si tintim mereu spre performanta. Inclusiv, sau mai ales, in activitatea sindicala. Fara a minimaliza sau a nega meritele altora. Cat priveste afirmatia ca "se mai dau si resturi inapoi de 200-300 lei.", sunt doua probleme: 1) sa te intorci "inapoi" la ciclul primar sa mai inveti ceva carte si 2) 200-300 de lei inseamna cotizatia integrala pe 2 (doi) ani de zile pentru majoritatea membrilor de sindicat. Stimabile, AI FACUT SCOALA DE PARTID/UNIVERSITATEA POLITICA DEGEABA. EU TE-AS FI LASAT REPETENT DAR PARTIDUL PE CARE TU IL BLAMEZI NU M-A LASAT. Eu am avut si atunci, am si acum, mustrari de constiinta. Adversitatea ta este artificiala; adversitatea mea este, cel putin in acest caz, reala.

  Raportează
 • postat de adina sau adela sau ... Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 20:55 Link la comentariu
  0
  0

  @Educatia
  Credeam ca am cu cine purta o disputa, dar m-am inselat.De ce ai castigat procesul pentru directori de ai caror caracter te indoiesti? Nu sunt ei membrii tai de sindicat, "oameni cu personalitate, care nu au fost intimidati de amenintari sau convinsi prin promisiuni care nu au fost si nu vor fi niciodata onorate"?Iata cum te contrazici in acelasi paragraf.Mai bine lasam discutia acolo unde era.Ca de obicei, un lider de sindicat care se crede de neinlocuit si atotputernic.Revin la parerea initiala , de acum multi ani.Scoala de partid a lasat urme, chiar daca ulterior am vrut sa ne numim profesori.Oricum succes, pentru cati bani se toaca din cotizatii se mai dau si resturi inapoi de 200-300 lei.Apropo, taxele judiciare pentru un proces sunt chiar ieftine, nici macar jumatate din cotizatia lunara a unui profesor stagiar .

  Raportează
 • postat de Observatie parinteasca Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 19:40 Link la comentariu
  0
  0

  Ai dreptate @ Nomina odiosa! PLM-ul a deranjat foarte mult clica pedelista. In special pe cea analfabeta de-a-binelea. Iaca o mostra: " A modificat, metodologia privind mobilitatea personalului didactic pentru favorizarea pilelor pesediste". Mama ei de virgula! Cum o fi aterizat acolo? Desteptul-mamii!

  Raportează
 • postat de Nomina odiosa Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 18:24 Link la comentariu
  0
  0

  typo: a modificat, metodologia-a modificat metodologia; degnerat- degenerat; atat-atât;

  Raportează
 • postat de Nomina odiosa Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 18:12 Link la comentariu
  0
  0

  „Liderul sindical Pop înmânează lista cu revendicări directorului Pop, acesta se declară incompetent în materie şi-l forwardează gentil către ministrul Pop, care semnează cererea, hîc!
  În urma colosalului succes, sindicatul condus de ministrul Pop acordă un spor salarial atât directorului Pop cât şi liderului sindical, adică Pop! Sau invers, nu mai ştiu exact ...”

  Nu prin nume rămâne PLM-ul în amintirea multora, ci, prin servilism, impostură, oportunism, infantilitate pontacă, incompetenţă şi viclenie. Face parte din familia Mitrea, Ciorbea, Croitoru...Sau Romulus Zăroni.
  Un slujbaş de ţară fără nicio realizare profesională, „absolventul” unor „cursuri” la facultăţi (Universitatea de Nord Baia Mare şi „Vasile Goldiş”, Arad) clasificate ca fiind de categoria a treia, din speţa celebrelor ateliere de făcut diplome pe bani.
  A îndeplinint, concomitent şi ilegal, funcţia de director-adjunct, de lider sindical şi de ministru.
  PLM a fost adus de amicul Victoraş pentru legalizarea plagiatului şi pentru ştersul scaunului promis Abramburicăi.
  Despre performanţele PLM-ului amintesc: incapacitatea de a calcula 12+12:3; greşelile grosolane de exprimare ( rămâne în istoria logicii cu celebrul dicton: „prioritate secundară”) şi copy-paste-ul după frazele lui Ponta; trecerea alocaţiilor copiilor săi în declaraţia de avere; dar, mai ales, apărarea primului plagiator al Ţării. A desfiinţat comisia, în aceeaşi zi, când aceasta constatase şi condamnase pagiatul-ponta ( s-a desfăşurat şi un episod burlesc când PLM-ul le-a întrerupt curentul pentru ca membri comisiei să nu poată vota ).
  A modificat, metodologia privind mobilitatea personalului didactic pentru favorizarea pilelor pesediste şi a celor incapabili să susţină examen de competenţă, susţinând astfel şi un lung şir de ilegalităţi. Intervine, tot ilegal, în măsluirea unei hotărâri în beneficiul FSLI-ului şi este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 253 indice 1 şi art. 248 din Codul penal. A reuşit să încurce lucrurile la Oltchim, unde a fost contestat şi înjurat de organizaţiile sindicale din combinat.
  Deşi aştepta postul promis de ministru, după cum a şi declarat, Pontacul i-a făcut vânt pe scări, PLM-ul nemaifiindu-i, deocamdată, de folos.
  Apărat de confraţii sindicalişti personajul devine cu atât mai odios. Acum, ajuns senator(!), a renunţat la învăţământ şi s-a apucat de...muncă.

  Cât despre „trânta sindicală” din învăţământ discutăm cu alt prilej.
  La mulţi ani cititorilor „VL”!

  N.B. PLM=Pop Liviu Marian

  VIDEO ULUITOR Ministrul Pop, profesor de matematică, NU a ştiut să rezolve un subiect de Evaluare Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/video-uluitor-ministrul-pop-profesor-de-matematica-nu-a-stiut-sa-rezolve-subiectele-de-la-evaluare_956896.html#ixzz2GSMus2ZC

  MINISTRUL "care" îl avem la Educaţie. A făcut o greşeală GRAMATICALĂ de gimnaziu
  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-care-il-avem-la-educatie-a-facut-o-greseala-gramaticala-de-gimnaziu_944561.html#ixzz2GSNBU7xD

  Alt MINISTRU, acelaşi DEZASTRU: Interimarul de la Educaţie, GREŞELI a la VANGHELIE
  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-interimar-al-educatiei-a-facut-greseli-gramaticale-flagrante-in-prima-conferinta-de-presa_943183.html#ixzz2GSNM6V00

  Ministrul interimar Liviu Pop, "recital" de GREŞELI gramaticale în prima conferinţă de presă. Cum vorbeşte cel care răspunde de Educaţie

  Ministrul Liviu Pop reabilitează \"fabricile de diplome\"

  PLAGIAT PONTA. Ministrul Pop a desfiintat CNATDCU care trebuia sa verifice AZI plagiatul si a trimis Corpul de control. Decizia de desfiintare a aparut in MO

  Ministrul Pop dezinformează. CNATDCU are atribuții legale clare de verificare a eticii profesionale

  Liviu Pop a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani,

  Protestul angajatilor de la Oltchim a degenerat, joi dimineata, intr-un adevarat scandal. Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a fost alergat si huiduit de manifestanti.

  Raportează
 • postat de @liliana Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 17:35 Link la comentariu
  0
  0

  Ai dreptate , Liliana, IN BIROUL ALA PUTE A MOSI IMBACSITI, lenesi.....dar au spate puternic si obraz gros, deci comentezi degeaba.

  Raportează
 • postat de Educatia Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 17:02 Link la comentariu
  0
  0

  @adela: Am uitat o chestie: Educatia e singurul sindicat din judetul Galati care a castigat salarizarea pe maximum de grila pentru directori (01.01.2008-31.12.2009). Nu stiu daca e bine sau daca e rau, avand in vedere caracterul unor directori. Oricum, alt sindicat a pierdut in totalitate aceste procese pentru directorii de invatamant liceal si numai pentru 6 luni pentru direcorii de invatamant gimnazial, primar si prescolar.
  Cat priveste aducerea a 50 de membri, altcineva mi-a promis 2000 de membri dar ii era palaria prea mare si pentru functia spre care tanjea (si o obtinuse temporar) si pentru o astfel de promisiune. "Educatia" a fost abordata de oameni cu personalitate, care nu au fost intimidati de amenintari sau convinsi prin promisiuni care nu au fost si nu vor fi niciodatra onorate.
  (Apropo de "presedintele pensionar" al Sindicatului "Educatia": Cel care a lansat aceasta sintagma este acum si el pensionar si este presedinte de federatie sindicala+presedinte de sindicat teritorial. Si, vorba aia: el este de inlocuit pentru ca in afara de "hau-hau" nu mai are nimic).

  Raportează
 • postat de Cineva, martor la distrugerea Colegiului Tehnic Traian de catre Gabriel Gogoncea, fratele lui Milion Gogoncea Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 16:29 Link la comentariu
  0
  0

  @dan nik: pai "tanti Pacuraru" era directoare, nu gluma! Nu facea nici politica si nici manipulare sindicala in scoala. Gogoncea face dictatura sindicala. Argumentul pentru "tanti Pacuraru": A fost directoare si cand P.S.D.-ul era la putere, "la cutite" cu liberalii. Argumente referitoare la Gogoncea: alternanta de metronom - director si lider SIP. In plus, stiu (si am dovezi) ca f. multi salariati au vrut sa treaca la alte sindicate dar au fost amenintati cu pierderea locului de munca sa ramana la SIP.
  @Bunicu: "nepotu-miu" (adica, al tau, ca am pus intre ghilimele) e imbecil sau tu esti ala!

  Raportează
 • postat de dan nik Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 09:30 Link la comentariu
  0
  0

  Amandoi is buni de iesit la pensie. Dar daca-ti plac asa de mult...ia-i acasa! Sau sa-i puna pe amandoi directori! Sau s-o aduca inapoi pe tanti Pacuraru, ca tot e u.s.l.ul la putere!

  Raportează
 • postat de Bunicu Vineri, 28 Decembrie 2012 21:08 Link la comentariu
  0
  0

  nepotu-miu e la radu negru,stie cineva daca dupa anu nou va fi director gogoncea sau doamna de acuma.am auzit fel de fel de zvonuri si nepotu-miu spune ca amandoi is oameni buni.

  Raportează
 • postat de adela Vineri, 28 Decembrie 2012 20:48 Link la comentariu
  0
  0

  catre Educatia,
  Ma bucur ca am trezit interes.Ai dreptate in legatura cu primele puncte, stiu ca te lupti pentru unele drepturi si ai castigat procesele, dar trebuie sa recunosti ca e putin: profesorii au pierdut enorm dupa 2009 si nu mai recuperam decat foarte putin sau deloc. Chiar ar fi bine sa fii ajutat de unii mai tineri,poate apar si au timp sa te ajute.Cat despre Motoc ca asta ma doare,promit ca atunci cand cei 5 vor fi pedepsiti ,ma inscriu in sindicatul pe care il pastoresti si mai aduc vreo 50 dupa mine, fiindca am destula influenta.Sunt insa convins ca justitia e oarba si nu vor suferi.

  Raportează
 • postat de Educatia Vineri, 28 Decembrie 2012 20:14 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule "Adela", iata niste p.d.v.-uri punctuale:
  1) pana una alta, sindicatul traieste din munca celui aflat la pensie, care are alte mijloace de a trai; informeaza-te corect. cand intr-un an de zile nu incasezi cotizatie 5 luni, dai ajutoare aproape la orice eveniment neplacut in familie, dai ajutoare/cadouri de Craciun, platesti in 3 dosare "grele" expertize contabile cu 300 lei/persoana, suporti cheltuielile curente de reprezentare, materiale si birotica, timbre judiciare si taxe judiciare de timbru pentru legalizari, sustii procese la I.C.C.J. si la Curtea Constitutionala; in aceste conditii e cam pe invers cu afirmatia ta; presedintele face reprezentarea in justitie absolut gratuit si o face in fata a 2-3 avocati de profesie,cu castig pentru membrii de sindicat in peste 90% din cauze (cred ca asta ii doare pe carcotasi);
  2) presedintele Sindicatului "Educatia" a castigat cam toate procesele in premiera pe mai multe spete: "spor la spor", spor de vechime in munca la plata cu ora, transe suplimentar, recursul in interesul legii pe L 221/2008 (motivatia procurorului general a fost pe textul nostru din aparare).
  3) nu mor caii cand vor cainii tot asa cum sindicatele nu au murit cand au vrut basescu, boc, funeriu, catalin croitoru;
  4) spuneam ca la sindicate si la minister nu a fost un Liviu Ion Pop ci un Liviu Marian Pop; un ministru care a reusit sa repare intr-o perioada scurta de interimat la MECTS foarte multe probleme, in paralel cu problemele de la Dialog social;
  5) despre cei 5 de la "Motoc", linistea lor e aparenta; au cumparat un procuror cu declaratia "asta nu e semnatura mea", situatie in care procurorul avea obligatia sa dispuna analiza grafologica (criminalistica) a semnaturilor; acest lucru se face acum si cineva tot va plati pentru denunturile calomnioase pentru ca s-au produs efecte materiale dar, mai ales, morale, extrem de dure fata de niste persoane absolut nevinovate; asa ca e o liniste de dinaintea furtunii;
  6) multumesc pentru urarea "Succes in activitatea sindicala"!
  (P.S. Asteptam pe cineva care sa preia activitatea sindicatului dar sa prezinte garantii in fata unei conferinte cu participare cat mai numeroasa ca va putea sa continuie si sa finalizeze pozitiv tot ceeace inca mai este in lucru; ca va continua politica sociala a sindicatului; ca va accepta un salariu/o indemnizatie simbolica; ca va pastra afilierea la cea mai mare si mai puternica federatie sindicala din tara, care este FSLI. Daca nu va aparea o astfel de oportunitate-certitudine, poate ca in a doua jumatate a anului viitor se vor imputina problemele si vom face o schimbare de stafeta fara a schimba insa exigentele privind garantiile.)

  Raportează
 • postat de ptr popescu mihail Vineri, 28 Decembrie 2012 19:58 Link la comentariu
  0
  0

  VEZI CA TI S-A UMPLUT LIMBA DE SCAME SI NOROI DE PE HAINELE/TOCURILE LAUREI MARIN , GRETOSULE ! EA TOT POLITIC A FOST PUSA ACOLO. PSD-ULE , ADU-L PE HOMNER LA ISJ !!!!!

  Raportează
 • postat de popescu mihai Vineri, 28 Decembrie 2012 18:20 Link la comentariu
  0
  0

  nu exista comparatie intre doamna Marin si "anonimul" Homner in ale invatamantului........cel cu relatii in partid!
  Ce i se poate reprosa acestei doamne, ca este foarte corecta poate.

  Raportează
 • postat de adela Vineri, 28 Decembrie 2012 15:20 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule Educatia,
  Stim ca vrei cat mai multi membri in Sindicat ca sa ai din ce trai la pensie,dar sindicatele s-au dus ca si ministrul Pop care chiar a fost la sindicat.E bine ce spui cu dosarele penale de la Motoc:cei 5 sa plateasca cu varf si indesat.Ca sa fii la zi, 4 sunt la Motoc- Plesa, Cristea, Pavel si Rosu -o duc la fel de bine pe la secretariat, chiulesc si afla tot ce misca ,nici macar colegii nu i-au linsat, a cincea Nonuleta e la Elena Doamna, mare ,grasa si frumoasa.Succes in activitatea sindicala.Cat despre cap, Diculescu e plina de datorii de inspira mila prostilor.

  Raportează
 • postat de am Vineri, 28 Decembrie 2012 09:50 Link la comentariu
  0
  0

  nu vi se pare cam ciudat ca toti ministrii sunt suspectati?ori guvernantii ii aleg pe toti prost(dar pe absolut toti) ori cnv se cam joaca si fabrica prostiute

  Raportează
 • postat de trist Vineri, 28 Decembrie 2012 08:46 Link la comentariu
  0
  0

  Pe Atanasiu l-a amenintat Resmerita ca-l baga-n puscarie ptr niste ,, de-ale lor,, daca ramane in locul lui, din acest motiv si-a dat demisia. A jurat ca nu se va aseza macar pe scaunul aluia. Amandoi, 2 panarame ale pdl ! Resmerita il are atat de agatat de nas , incat Atanasiu ii saruta si talpile de sluga ce-i este. Doi indivizi demni de toata mila, doi circari...

  Raportează
 • postat de Educatia Joi, 27 Decembrie 2012 21:52 Link la comentariu
  0
  0

  La Educatie nu a fost nici un ministru "Liviu Ion Pop". Nici FSLI nu a avut un secretar general cu acest nume. Din cate cunosc, nici Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş nu a avut un presedinte cu acest nume. A fost un MINISTRU INTERIMAR in persoana lui LIVIU MARIAN POP. Si, fiind interimar la Educatie, dupa incheierea mandatului de interimar a ramas la Dialog Social. Pentru ca "institutiile statului' lui basescu nu i-au putut gasi nimic cu care sa-l compromita, i-au fabricat 2 (doua) dosare penale pentru a fi oprit sa-si continuie munca la Ministerul pentru dialog social care i se potrivea "manusa". "Metoda" cu dosarele penale o cunoastem de la Galati si, mai mult ca sigur, a fost imprumutata de aici (ne amintim de suspendarile si demiterile unor directori de institutii scolare la inceputurile guvernarii lui basescu). Ca si la Galati, cele 2 dosare se vor dovedi calomnioase. Si, sper, ca si la Galati, denuntatorii calomniosi sa fie plimbati si ei pe la Parchet pentru a raspunde pentru astfel de ticalosii (e vorba de cei 5 de la "Motoc").

  Raportează
 • postat de MIRELA Joi, 27 Decembrie 2012 21:05 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru smecher , Invata sa scrii?! esti smecher prost. Ministrul Pricopie spune; clasa a doisprezecea si ora doisprezece ,atunci ce sa-i ceri celui de mai sus intitulat SMECHER .

  Raportează
 • postat de Mihail Joi, 27 Decembrie 2012 16:54 Link la comentariu
  0
  0

  Problemele din invatamant se vor rezolva cand societatea romaneasca isi va recapata respectul pentru invatatura si cultura in general!!Majoritatea intelectualilor dinainte de razboi proveneau de la tara ,dar atunci si scoala si domnul invatator erau altfel ,amintiti-va doar de savuroasa evocare sadoveniana ,,Domnul Trandafir,,!!!Apoi fara bani nu vor mai veni in invatamant oameni de valoare,si aici actioneaza principiul cererii si ofertei pe piata muncii,platiti decent sa fie oamenii scolii si nu batjocoriti uneori chiar de catre presedintele tarii,asa cum din pacate s-a intamplat destul de recent si in repetate randuri!!!numirea pe criterii politice in functii de mare importanta in invatamant este o mare tampenie ale carei rezultate se vad din pacate de mult timp ...Si acest domn Pricopie nu este altfel decat alti demnitari numiti politic;ma amuza citind in C.V.-ul sau ca la 26 de ani era deja consilier la Ministerul Educatiei!!!Pe drept stau si ma intreb cand a mai avut asta timp sa-si faca meseria la catedra ca sa vada cu ce se mananca meseria de dascal cat si acesta paine atat de saraca!!!Articolul este direct,la obiect ,obiectiv ,scris atractiv si cu mult bun simt asa cum am fost obisnuiti pana acum de catre jurnalista de talent care este Roxana Artene Penciu, pe care o consider unul dintre capatele de afis ale ziarului nostru ,,Viata libera!!!La multi ani cu sanatate tuturor si minte multa decidentilor de la putere si in privinta invatamantului !!!

  Raportează
 • postat de mircea Joi, 27 Decembrie 2012 15:00 Link la comentariu
  0
  0

  Cu abramburica şi cu pop să plece toţi pe care aceştia i-au promovat! Va veni vremea când vor răspunde pentru ilegalităţile făcute.
  Noul ministru are un nume predestinat: priCopie. A început prin a-şi "ajusta" CV-ul. Face parte, aşadar, din tagma politrucilor...şi fuduli. De la primele sale declaraţii este clar că-i aerian şi -i pus doar să-l apere pe Marele Plagiator.
  Clasa pregătitoare a fost abramburită, doar în unele şcoli gălăţene, din incompetenţa celor care s-au ocupat de această clasă.
  Profesoara marin după ce şi-a aranjat mutarea la CNVA a fost trimisă, politic, să rezolve dorinţele diverşilor/diverselor amici/amice. Nu a făcut şi nu va face nimic bun pentru învăţământul gălăţean. Să sperăm că va fi dată afară şi va fi pus, după cum se aude, profesorul Homner!
  Titlul articolului este remarcabil!

  Raportează
 • postat de liliana Joi, 27 Decembrie 2012 12:19 Link la comentariu
  0
  0

  Ati pus sau ati mentinut in ISJ multi inspectori care nu pot fi gasiti in birouri cu saptamanile, la telefon raspund cu sila , ti-e si frica sa ii suni . Intai am intrebat pe la alte cadre didactice daca e bine sa-i sun , ca la usa lor vin degeaba. Mi s-a raspuns ca depinde in ce toane ii gasesc, ca s-ar putea sa ii deranjez. Astia sunt cei care trebuie sa ne consilieze , sa ne indrume , sa ne ajute cu informatii..... Care informatii ? La consfatuire au raspuns la toate intrebarile ,, NU STIM,, ! Ca sa dai informatii , trebuie sa citesti noutatile, sa fii foarte informat tu, inspectorul. Le-ati pus decizia in mana , ii doare la basca ! Nicio legatura nu au cu invatamantul primar, ca la astia fac referire. Unul dintre ei mai are si meteahna de a face cu ochiul invatatoarelor, dupa ce ca-i un prapadit !

  Raportează
 • postat de smecher Joi, 27 Decembrie 2012 10:00 Link la comentariu
  0
  0

  asa este mare dreptate in legatura cu acest subiect ce a fost anul asta in invatamant nici nu vreau sa mai spun faza este ca nici in 2013 nu va fi liniste si atunci va fi scandal mare nu numai anul asta nu este vina elevilor ca nu invata ar invata poate daca ar intelege ceva din materia care se preda la scoala din pacate nu este asa sunt vinovati atat profesorii cat si ministerul ca li s-a pus sa lucreze cu astfel de lucruri fara sens as putea spune si e greu va da-ti seama se chinuie bietii elevi sa retina ceva dar nu pot fiindca materia este grea este adevarat ca multi i-au in batjocura materiile de scoala ca si cum nici nu ar fi la scoala adica fac sex in pauze etc si ne mai miram de ce romanul nostru nu poate sa i-a bacul uite de ce cei sapte ani de acasa care din pacate lipsesc

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.