Curtea de Conturi atenţionează că sunt nereguli financiare la două grădiniţe

Curtea de Conturi atenţionează că sunt nereguli financiare la două grădiniţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din raportul Curţii de Conturi reiese că la Grădiniţa Nr. 51 „Motanul Încălţat” din Galaţi şi la Grădiniţa Nr. 16 din Tecuci s-au plătit către cadrele didactice nişte drepturi salariale necuvenite. Inspectorii au constatat că la ambele unităţi de învăţământ preşcolar s-au acordat în mod nelegal sporul de calculator de 15 la sută, sporul pentru caracterul penibil al muncii – 10 la sută şi premierea de 2 la sută din fondul de salarii. Pentru Grădiniţa „Motanul Încălţat” suma imputată este de 105.000 lei, în timp ce la Grădiniţa Nr. 16 Tecuci, cadrele didactice ar trebui să restituie 28.000 de lei. 
De la juristul ISJ Costică Coştoi am aflat că directoarele celor două instituţii au acţionat deja în judecată angajaţii pentru a obţine un titlu executoriu în vederea reţinerii din salariu a sumelor primite în mod necuvenit: „Directoarele grădiniţelor sunt obligate de Curtea de Conturi să ia măsuri de recuperare a acestor bani, de aceea au venit la mine şi mi-au cerut să le ajut să-şi dea în judecată angajaţii. Conform legii 330/2009 anumite sporuri şi prime nu mai trebuiau acordate. Dar tot în legea respectivă se stipulează că sporurile trecute în Contractul Colectiv de Muncă se acordă până la expirarea acestuia. E posibil ca cei de la Curtea de Conturi să nu fi ştiut de această prevedere. Aşteptăm decizia judecătorească pentru a vedea dacă se vor reţine sumele respective sau nu. Oamenii care au beneficiat de aceste sporuri ar trebui să-şi susţină cauza la judecată, mai ales că au şi un articol de lege de partea lor”, ne-a declarat juristul ISJ. 
Directoarea Stanca Oprea de la „Motanul Încălţat” ne-a spus că în opinia ei sumele respective n-au fost acordate ilegal, mai ales că au avut şi girul Primăriei, care este ordonator superior de credite, dar că lasă instanţa să se pronunţe.

Citit 3463 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 17:40

4 comentarii

 • postat de Balanţa Zeiţei Justiţiei
  Joi, 21 Februarie 2013 23:34
  Auzi soro! Adică tu ai acordat aceste sume; le-ai băgat sporul de 10% pe gât îngrijitoarelor lună de lună; erai convinsă că îl acordai legal; eşti şi acum convinsă că îl acordai legal; atunci de ce le dai pe bietele femei în judecată? Să justifice ele în faţa judecătorilor ceeace tu nu ai reuşit să justifici în faţa controlorilor de conturi? De ce ţi-au tremurat chiloţii în faţa controlorilor de conturi? Să plăteşti soro! Sper să fie un judecător luminat la Tribunal care să constate vinovăţia ta şi care să respingă acţiunea cu obligarea la plată a persoanei vinovate pentru acordarea acestor drepturi ilegale. Pa! şi să auzim că aşa va fi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Camera De Supraveghere Pentru Care S-au Plătit Şi Lucrări Neefectuate
  Miercuri, 20 Februarie 2013 19:43
  Directoarea S. O. de la „Motanul Încălţat” ar trebui să plătească ea aceste sume mai ales acele sume care reprezintă sporul de penibil. Ştie ea de ce dar am sa-i amintesc: pentru că a furat munca altuia pentru a acorda acest spor. L-a protejat de efort pe la instanţele de judecată pe cel care i-a dat comision gras pentru achiziţionarea mobilierului din grădiniţă.
  0
  0
  Raportează
 • postat de praf in ochi
  Miercuri, 20 Februarie 2013 13:44
  Auzi, Curteo de Conturi sau cum te-o mai chema, cand ai sa ai tu curaj sa verifici ce sume se acorda legal sau ilegal pe la parchete, politii, manageri din sistemul medical, consilii judetene si alte institutii de unde iti iei ordinele, atunci mai vorbim. Cat timp curtea de conturi e condusa de un competent precum vodcaroiu, nici n-are rost sa ne imaginam ceva legat de impartialitatea ei...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Costescu Oana
  Miercuri, 20 Februarie 2013 11:19
  Ar fi normal sa publicati un material privind sumele imputate,de catre Curtea de Conturi,la unitatile Consiliului Local.Sunt convinsa ca ar interesa mai mult decat la doua unitati scolare din Tecuci,sau asa sunt indicatiile.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.