Curtea de Conturi atenţionează că sunt nereguli financiare la două grădiniţe

Curtea de Conturi atenţionează că sunt nereguli financiare la două grădiniţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din raportul Curţii de Conturi reiese că la Grădiniţa Nr. 51 „Motanul Încălţat” din Galaţi şi la Grădiniţa Nr. 16 din Tecuci s-au plătit către cadrele didactice nişte drepturi salariale necuvenite. Inspectorii au constatat că la ambele unităţi de învăţământ preşcolar s-au acordat în mod nelegal sporul de calculator de 15 la sută, sporul pentru caracterul penibil al muncii – 10 la sută şi premierea de 2 la sută din fondul de salarii. Pentru Grădiniţa „Motanul Încălţat” suma imputată este de 105.000 lei, în timp ce la Grădiniţa Nr. 16 Tecuci, cadrele didactice ar trebui să restituie 28.000 de lei. 

De la juristul ISJ Costică Coştoi am aflat că directoarele celor două instituţii au acţionat deja în judecată angajaţii pentru a obţine un titlu executoriu în vederea reţinerii din salariu a sumelor primite în mod necuvenit: „Directoarele grădiniţelor sunt obligate de Curtea de Conturi să ia măsuri de recuperare a acestor bani, de aceea au venit la mine şi mi-au cerut să le ajut să-şi dea în judecată angajaţii. Conform legii 330/2009 anumite sporuri şi prime nu mai trebuiau acordate. Dar tot în legea respectivă se stipulează că sporurile trecute în Contractul Colectiv de Muncă se acordă până la expirarea acestuia. E posibil ca cei de la Curtea de Conturi să nu fi ştiut de această prevedere. Aşteptăm decizia judecătorească pentru a vedea dacă se vor reţine sumele respective sau nu. Oamenii care au beneficiat de aceste sporuri ar trebui să-şi susţină cauza la judecată, mai ales că au şi un articol de lege de partea lor”, ne-a declarat juristul ISJ. 

Directoarea Stanca Oprea de la „Motanul Încălţat” ne-a spus că în opinia ei sumele respective n-au fost acordate ilegal, mai ales că au avut şi girul Primăriei, care este ordonator superior de credite, dar că lasă instanţa să se pronunţe.

Citit 3548 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.