Sărbătoarea iubirii, cu Molière şi Grigore Vieru la Marină

Sărbătoarea iubirii, cu Molière şi Grigore Vieru la Marină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De Dragobete şi de Valentine’s Day elevii Liceului Tehnologic de Marină au sărbătorit iubirea, nu numai cea a cuplului de îndrăgostiţi, ci şi iubirea pentru viaţă, adevăr, cultură şi literatură franceză.

Elevii claselor a X-a C şi a XII-a C care au pregătit activitate educativă "Te iubesc - în jurul lumii!" şi au ales să joace o comedie de Molière "Triumful dragostei", o piesă de teatru savuroasă cu caracter simbolic, concepută special ca un mijloc de a comunica spectatorilor "adevăruri morale", o morală umanistă a prudenţei, a bunului-simţ şi a moderaţiei. Profesoara Rodica Vizinteanu este cea care a venit cu ideea montării unei piese de teatru, oferindu-le elevilor şansa să-şi exploreze calităţile artistice.

Tot pe 14 februarie, cu ocazia zilei de naştere a lui Grigore Vieru, elevii au descoperit şi redescoperit personalitatea şi opera marelui poet, alături de colegii lor basarabeni, în cadrul activităţii "De la frate, pentru frate", organizată în colaborare cu Filiala nr. 4 a Bibliotecii "V. A. Urechia" Galaţi şi desfăşurată la biblioteca liceului.

"Astfel, păstram vie amintirea celui ce a lăsat o operă nemuritoare, care vibrează de iubire – iubire de limbă, iubire de neam, iubire de mamă şi de copii. La final, pentru ca ziua să se încheie într-o atmosferă de sărbătoare, elevii au încins o horă moldovenească", ne mai relatează profesoara  Elena Poroşnicu, cea care s-a ocupat de organizarea acţiunii.

Citit 1341 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.