GALERIE FOTO / La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii s-a deschis capitala mărţişoarelor

GALERIE FOTO / La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii s-a deschis capitala mărţişoarelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 6000 de mărţişoare şi felicitări, elevi şi profesori din 27 de judeţe din România şi din alte nouă ţări partenere, peste 700 de educatori implicaţi sunt doar câteva cifre care spun multe despre proiectul „Un zâmbet, o floare un strop de culoare” ajuns la a VII-a ediţie sub coordonarea învăţătoarelor Angela Chiroşcă de la Şcoala Nr. 29 şi Camelia Onofrei de la Şcoala Nr. 3.

Adevărata dimensiune a proiectului nu o descoperi însă decât vizitând expoziţia care s-a deschis ieri la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, unde primăvara a fost în avans întâmpinată de elevii şi copiii gălăţeni veniţi la sărbătoare ca să cânte, ca să recite poezii, dar şi ca să participe la atelierele de creaţie unde s-au confecţionat mărţişoare.

„Mărţişoarele trebuie să fie ceva mai mult decât un simbol”

Învăţătoarea Angela Chiroşcă ne-a explicat că şi-a dorit să dea evenimentului şi alte coordonate: „Mărţişoarele trebuie să fie mai mult decât un simbol al primăverii. Ele trebuie să deschidă inimi, să îndemne la prietenie şi la iubire. Aşa am ajuns să-l ajutăm anul trecut pe Adrian Stanciu, un copil care datorită fondurilor strânse în campania umanitară derulată paralel cu proiectul nostru, a reuşit să poată merge la şcoală. Anul acesta ne-am propus s-o ajutăm pe Ioana Meleghi, o fată de 6 ani, care nu poate merge. Primele donaţii către ea le-au făcut chiar părinţii lui Adrian. Au venit să ne întrebe cum ne pot răsplăti pentru binele făcut copilului lor. Le-am sugerat că pot să doneze ce le-a rămas unui alt copil aflat în suferinţă. Aşa Ioana a fost supusă unui tratament intensiv şi a ajuns să meargă de-a buşilea. Mai are nevoie însă de nişte intervenţii chirurgicale, pentru a reuşi să stea pe picioarele ei”, ne spune sufletista învăţătoare.

Cei care vor s-o ajute pe Ioana pot dona direct în contul deschis pe numele tatălui ei, Gheorghe Meleghi - RO66BTRL01801201843496XX  deschis la Banca Transilvania.

Citit 1766 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2013 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.