Clasa pregătitoare va putea fi organizată şi în grădiniţe, înscrierile încep pe 2 aprilie
Foto: Foto: cronicadeiari.ro

Clasa pregătitoare va putea fi organizată şi în grădiniţe, înscrierile încep pe 2 aprilie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul primar şi poate fi organizată atât în spaţiile şcolilor, cât și în incinta grădinițelor, înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 urmând să înceapă la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate în dezbatere publică, sâmbătă, de Ministerul Educaţiei. Proiectele se referă la metodologia de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar următor şi la calendarul înscrierilor.

Potrivit propunerilor aflate în dezbatere publică până la 24 martie, pentru informarea părinților și a publicului interesat și pentru a permite părinților luarea unor decizii în cunoștință de cauză privitoare la opțiunea pentru o unitate de învățământ sau alta, fiecare unitate de învățământ va pune la dispoziție și informații referitoare la locul de desfășurare a activității corespunzătoare clasei pregătitoare (în spațiul școlilor sau a grădinițelor), la posibilitatea organizării programului "Școala după școală", la organizarea și dotarea spațiului școlar etc.

Ministerul Educaţiei precizează că nu sunt diferențe între clasele pregătitoare organizate în şcoli şi cele din incinta grădiniţelor. "Toate au fost gândite și amenajate astfel încât să ofere cele mai bune condiții pentru desfășurarea procesului educațional. În ambele locuri vor preda exclusiv învățători/învățătoare care au urmat cursurile de formare pentru clasa pregătitoare. Curriculum-ul va fi același, indiferent de locul unde se desfășoară cursurile pentru clasa pregătitoare. Mobilierul este adaptat standardelor, comunicate în urmă cu un an de către Ministerul Sănătății, pentru copiii care intră în clasa pregătitoare. Ministerul Educației Naționale va continua programul privind dotările cu mobilier și material didactic, specifice pentru clasa pregătitoare, acolo unde unitățile de învățământ vor solicita acest lucru, ca urmare a organizării unor clase suplimentare", explică instituţia condusă de ministrul Remus Pricopie.

În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul școlar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar şi, la solicitarea părinților, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Citit 1537 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.