Ministrul Educaţiei speră ca, din toamnă, să fie disponibilă platforma cu manuale digitale
Foto: Foto: pocketnow.com

Ministrul Educaţiei speră ca, din toamnă, să fie disponibilă platforma cu manuale digitale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, miercuri, că spera ca platforma dedicată manualelor digitale să fie deschisă în toamnă, urmând ca acestea să formeze o bibliotecă electronică utilă atât elevilor, cât şi cadrelor didactice şi părinţilor.

"Sper ca, din toamnă, să deschidem platforma manuale.edu.ro, pe care să încercăm, pe măsură ce avem manualele digitale, să facem o bibliotecă cu toate manualele digitale din România aprobate, inclusiv cele alternative. Cred că un astfel de instrument va fi util nu doar copiilor din şcolile din România, ci şi profesorilor, care vor putea să îşi aleagă mai bine materialele didactice, şi părinţilor care lucrează cu copiii şi părinţilor şi copiilor care nu trăiesc în România şi care încearcă să asigure educaţie după program românesc", a declarat Pricopie, cu prilejul lansării primului manual digital aprobat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit lui Pricopie, peste cinci-zece ani, sălile de clasă vor fi digitalizate, lucrul acesta fiind necesar întrucât copiii sunt, în permanenţă, în contact cu lumea digitală.

Citit 1149 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.