„Viaţa liberă” te ajută să iei bacalaureatul. Rezolvarea subiectelor la fizică

„Viaţa liberă” te ajută să iei bacalaureatul. Rezolvarea subiectelor la fizică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorul Mihai Vasiliu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” este cel care ne-a oferit soluţiile la fizică


Cine este profesorul Mihai Vasiliu

„Mihai Vasiliu este un om de o calitate rar întâlnită. Consider că este cel mai bun profesor gălăţean de fizică, iar în România este cu siguranţă în Top 3. Comparând cu cele văzute în SUA, pot zice că domnul profesor poate cu uşurinţă să facă faţă mediului academic de acolo”, spunea, într-un alt material publicat în ziarul nostru, Florin Mingireanu, fostul său elev, care a absolvit Louisiana State University (fizică şi astronomie), a lucrat în SUA pe proiecte de cercetare sponsorizate de NASA şi apoi la Agenţia Spaţială Română. Mai putem adăuga şi alte calităţi, modestia, seriozitatea, exigenţa cu propriile acţiuni, capacitatea de a-i face pe elevi să gândească şi faptul că a fondat la CNVA, unde este profesor din 1983, o adevărată şcoală de fizică. Sute de elevi cărora le-a fost profesor îi poartă recunoştinţă pentru ceea ce au ajuns învăţând fizica de la domnia sa.

Are peste 40 de ani de activitate bogată şi a fost răsplătit cu rezultate la olimpiade, cu Meritul Învăţământului în grad de Ofiţer, cu Diploma „Gheorghe Lazăr” - clasa I, cu gradaţii de merit şi cu Diploma „Profesor al Anului”.

Însă cea mai mare bucurie o simte atunci când foştii săi elevi ajung să facă cercetare la nivel foarte înalt, ceea ce şi-a dorit pentru sine, dar nu s-a putut într-o România comunistă.

CNVA-ul nu este singurul liceu unde a scos olimpici. Primul premiu I la o olimpiadă naţională a fost obţinut cu o elevă de la LIA (Colegiul „Elena Doamna”).

"Viaţa liberă" mulţumeşte profesorilor

Campania „Viaţa liberă te ajută să iei bacalaureatul” se opreşte aici. Dorim să mulţumim public profesorilor care s-au implicat în a-i sprijini pe elevii gălăţeni şi ne-au oferit soluţii la subiecte: Nicoleta Crînganu, Romeo Zamfir, Visilina Guiţă, Sorin Langu, Andra Ionescu, Iuliana Gălăţanu, Elena Dobrin şi Mihai Vasiliu.

Citit 3965 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.