Evaluare naţională 2013: Electrica a „sabotat” proba la limba şi literatura română

Evaluare naţională 2013: Electrica a „sabotat” proba la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În zece localităţi din nord-estul judeţului penele de curent s-au ţinut lanţ, îngreunând distribuirea subiectelor * Cerinţele la proba de limba şi literatura română au fost de nivel mediu, susţine profesorul Corneliu Goldu de la CNVA


Emoţii mai mari decât ale candidaţilor pe capul echipei de organizare a evaluării naţionale de la ISJ. Chiar în timpul în care trebuiau distribuite subiectele la proba de limba şi literatura română s-a întrerupt curentul pentru perioade scurte în nu mai puţin de zece localităţi din nord-estul judeţului. „S-a întrerupt curentul cam câte zece minute la Bereşti, la Bălăbăneşti, Rădeşti, Vârlezi, Jorăşti, Bereşti Meria, Băneasa, Băleni şi Drăguşeni. Unele dintre aceste şcoli aveau generatoare, dar altele nu. Ne-am temut că nu vom putea transmite subiectele. Sunam la Electrica şi era ocupat, probabil sunau şi utilizatorii casnici. A fost nevoie de intervenţia Prefecturii. Am trimis subiecte de la şcolile apropiate la cele afectate, ne-am mişcat repede, n-am întârziat mai mult de un sfert de oră, dar putea fi mai rău. Nici cei de la Electrica n-au ştiut ce se întâmplă, probabil a fost o avarie la magistrala principală. Reparau într-un loc şi cădea reţeaua în altă parte”, povesteşte inspectoarea generală, Laura Marin, despre peripeţiile prin care a trecut la debutul evaluării naţionale. 

Elevii, relaxaţi după examen

Elevii au declarat că subiectele nu au fost dificile, mai ales că nu au mai avut parte de capcane, aşa cum li s-a întâmplat  candidaţilor de anul trecut.

De aceeaşi părere a fost şi profesorul Corneliu Goldu de la CNVA, care a declarat pentru „Viaţa liberă” că subiectele au fost abordabile chiar şi pentru elevi de nivel mediu: „N-au ridicat prea mari dificultăţi candidaţilor, n-au mai fost capcane sau ambiguităţi ca anul trecut. Nu s-au cerut lucruri de fineţe, dar cu toate acestea  au fost elevi care au greşit la subiectul al II-lea punctul cinci, scriind că sunt trei propoziţii. S-au încurcat şi au luat ca predicat un verb la infinitiv. În rest, s-a respectat programa şi n-au fost greşeli de conţinut ştiinţific”, spune profesorul cu experienţă. 

Joi, proba la matematică

Absolvenţii de gimnaziu mai au de trecut prin emoţiile probei la matematică, ce se va desfăşura joi, 27 iunie, începând cu ora 9,00. Rezultatele iniţiale se vor afişa sâmbătă, 29 iunie, până în ora 16,00, urmând ca în aceeaşi zi, până la ora 20,00, să se depună contestaţiile. Notele finale vor fi făcute publice pe data de 3 iulie.

Citit 1665 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.