Cu 10 pe linie la admiterea la liceu: Anca Guţu, campioana din Tuluceşti
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Cu 10 pe linie la admiterea la liceu: Anca Guţu, campioana din Tuluceşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii conştiincioşi fac performanţă chiar şi în mediul rural


Anca Guţu este cea care demonstrează că un elev conştiincios poate face performanţă chiar şi la o şcoală din mediul rural şi că notele mari date de profesorii de la aceste instituţii sunt confirmate uneori şi de rezultatele de la examenele naţionale. Nu numai că a terminat gimnaziul cu media generală 10.00, dar a obţinut note maxime la ambele probe de la evaluare naţională.

Aflată în vârful ierarhiei judeţene, Anca Guţu îşi va continua din toamnă studiile la clasa de matematică informatică bilingv engleză de la CNVA. La fel că şi colegii ei de generaţie cu rezultate bune la învăţătură visează să plece la o facultate în străinătate, dar nu ştie deocamdată ce profil va alege.

Are o mulţime de premii câştigate la concursurile şi olimpiadele şcolare şi a muncit foarte mult. A făcut dans sportiv până în clasa a VII-a, dar a renunţat pentru a se dedica în exclusivitate studiului. În timpul liber, citeşte foarte mult, confecţionează origami sau o ajută pe mama sa la treburile casnice. E un copil cuminte şi foarte ambiţios.

„Eu sunt educatoare şi am luat-o cu mine la grădiniţă de la vârsta de doi ani. Aveam copii mult mai mari ca ea în grupă şi încercam să-i dau sa facă lucruri pe puterile ei. Nu voia. Cerea să-i dau să lucreze ce face Cristina, o prietenă de-a ei cu vreo doi ani mai mare. Spre surprinderea mea am văzut că se străduia să scrie liniuţe cât mai frumos şi chiar îi ieşea destul de bine”, îşi aminteşte mama campioanei din Tuluceşti.

„Îi mulţumesc mamei, care m-a susţinut constant şi care este modelul meu de viaţă, dar şi tuturor profesorilor mei, pentru că o părticică din fiecare se regăseşte în reuşita mea”, spune Anca.

Citit 3409 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2013 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.