Săptămâna viitoare începe a doua sesiune de bacalaureat

Săptămâna viitoare începe a doua sesiune de bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine în zilele de 19 şi 20 august proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală a limbii române. În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august - cele ale competenţelor digitale.

Prima probă scrisă - cea la limba şi literatura română - va avea loc în 26 august. Proba obligatorie a profilului se va susţine pe 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării pe 30 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea notele după reevaluarea tezelor să fie făcute publice pe 5 septembrie.

Peste 1.000 de corigenţi în clasa a XII-a

Conducerea ISJ Galaţi nu avea ieri o situaţie a numărului de înscrişi. „În prima etapă s-au înregistrat 1695 de cereri, dar vom avea mai mulţi candidaţi cu siguranţă. Liceele nu ne-au trimis încă situaţia cu elevii care s-au înscris la examen după corigenţe, deşi înregistrarea cererilor s-a făcut pe 9 august. Cum sunt peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a care la sfârşitul anului nu au avut situaţia neîncheiată la învăţătură, nu ştim exact câţi au promovat corigenţele şi s-au înscris la bacalaureat”, ne-a declarat inspectoarea generală, Laura Marin.

Numărul mare de elevi nepromovaţi ne face să dăm crezare zvonurilor potrivit cărora, la anumite licee, au fost lăsaţi corigenţi pe capete, astfel încât unitatea de învăţământ să înregistreze o rată de promovare cât mai mare la bacalaureat în prima sesiune.   

Pentru că nu se ştie numărul exact al participanţilor nu s-a putut stabili nici care sunt centrele de examen.

Citit 1295 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 10:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.