83 de unităţi de învăţământ din Galaţi sunt încă în şantier

83 de unităţi de învăţământ din Galaţi sunt încă în şantier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, Primăria anunţă că sunt 83 de unităţi de învăţământ aflate încă în şantier. „Este vorba despre 35 de grădiniţe cu program normal şi prelungit, 27 de şcoli gimnaziale şi 21 de licee. Bugetul aprobat iniţial, de 3.200.000 de lei, a fost suplimentat cu  50 la sută, adică cu suma de 1.598.000 de lei, valoarea lucrărilor de reparaţii desfăşurate în această vară fiind de 4.798.000 de lei”, se arată în comunicat.

Sumele alocate sunt cuprinse între 15.000 şi 390.000 de lei. Cei mai mulţi bani au fost daţi Liceului de Arte „D. Cuclin”, pentru „lucrări de înlocuire a tâmplăriei, lucrări  de reparaţii la hidroizolaţie, igienizare, reparaţii la faţadă şi la grupurile sanitare”, anunţă Primăria. De asemenea, s-au alocat 321.000 de lei la Şcoala Nr. 40, pentru „lucrări reparaţii guri de scurgere, lucrări de înlocuire a conductelor pluviale, lucrări de înlocuire a tablourilor electrice, lucrări de înlocuire a tâmplăriei la faţadă".

Fonduri substanţiale au mai primit Şcoala Nr. 18 (175.000 de lei), Grădiniţele Nr. 7 şi 45 (câte 160.000 de lei), Şcoala Nr. 33 (152.000 de lei) şi Şcolile Nr. 29, 3, 13 (la care s-au alocat câte 90.000 de lei).

PDL acuză: Bani publici risipiţi pe lucrări cu „bileţel” de la Primărie

Conducerea PDL acuză Primăria municipiului Galaţi că a risipit, în această vară, milioane de euro pe lucrări fără cap, dar cu dedicaţie, efectuate în mai multe şcoli din oraş. Doru Resmeriţă, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, a anunţat că a primit sesizări din partea mai multor directori de şcoli, care se plângeau de faptul că firme de construcţii, la comanda conducerii Primăriei, au executat lucrări deloc necesare în unităţile de învăţământ. „Am constatat că există un număr de 147 de contracte încheiate prin încredinţare directă, făcute pe un buget de până în 15.000 de euro. Aceste contracte s-au gestionat prin birouri (…) Cât am fost eu inspector şcolar general, nu am auzit să se procedeze aşa cum s-a procedat acum. Directorii de şcoli s-au trezit cu societăţi de construcţii în unităţi, care aveau câte un bileţel de la Primărie, prin care scria câţi bani au primit şi pentru ce lucrări. Directorii de şcoli nu au fost întrebaţi ce lucrări trebuie făcute. Aşa s-au trezit că o firmă le-a pus faianţă pe hol, deşi era nevoie de faianţă la toaletă, sau s-a văruit holul şcolii, deşi nu era nevoie. Evident că nu pot da numele directorilor, din motive lesne de înţeles”, a declarat Resmeriţă.

Democrat-liberalul a precizat că, în baza Legii 544, privind accesul la informaţii de interes public, va solicita municipalităţii o listă cu şcolile care au primit bani pentru lucrări de reparaţii şi igienizare, cu sumele alocate pentru fiecare unitate şcolară, cu numele firmelor de construcţii care au realizat lucrările, cu modalitatea prin care firmele au fost desemnate şi cu referatele de necesitate ale şcolilor transmise municipalităţii.

Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei, nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile lansate de PDL la adresa municipalităţii.

Citit 2007 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.