CAMPANIE VL "Operaţiunea ghiozdanul": Iată cât costă cele necesare să-ţi dai copilul la gimnaziu

CAMPANIE VL "Operaţiunea ghiozdanul": Iată cât costă cele necesare să-ţi dai copilul la gimnaziu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Adidaşi şi rucsac de firmă, un birou sau un „comp” nou, plus tabletă - sunt lucruri pe care cu siguranţă şi le va dori orice puşti de gimnaziu


Dacă aveţi un „gimnazist” în familie, cumpărăturile pentru începutul anului şcolar vă usucă buzunarele, dar nu la capitolul pentru care aţi fi dispus să scoateţi din buzunar oricât, numai să înveţe odorul - rechizitele şcolare, ci pe fiţele care înseamnă trening, rucsac şi adidaşi de firmă. Copilul dumneavoastră a crescut, iar vremea când dădeaţi 100 de lei pe ghiozdane cu Hanna Montana sau cu „Cars” a trecut. Veţi constata că simple cuvinte precum „Nike”, „Addidas” sau „Converse” cântăresc mult mai mult. Dacă vă puneţi mintea cu el, aveţi din start de dat cam în jur de 200 de lei pentru fiecare dintre articolele enumerate (dacă nu şi mai mult!). Aşa că pregătiţi-vă scurt cu 600 de lei. Şi abia aţi început cumpărăturile. Rechizitele ajung şi ele la 300 de lei, uniforma 150 de lei, plus 100 de lei cămăşile. Şi aţi trecut binişor de mia de lei. Cum în timpul vacanţei copilul a câştigat în înălţime, trebuie să cumpăraţi geacă, pantofi, pulovere şi alte obiecte vestimentare. La fondul şcolii, adăugaţi şi adiţionalele de limbă străină, dicţionare, culegeri, atlase pe care orice şcolar e musai să le aibă. Dacă tragem linie la tot ceea ce s-a strâns până aici,  ajungem deja pe la 1.500 de lei.

Tabletă şi scaun rotativ

Pretenţiile se ridică şi atunci când vine vorba de confort. Dacă începe să se plângă de faptul că nu-i mai încap picioarele sub biroul cel vechi, găsiţi astfel de piese de mobilier la Carrefour cu preţuri între 129 şi 219 de lei, dar şi la Selgros, mai ieftin - de la 74 la 169 de lei. Scaunele costă de la 109 la 269 de lei la Carrefour, sau de la 59 la 212 de lei la Selgros.

Nu-i aşa că şmecherul sau şmechera, care deja strâmbă din nas când îi mai spui „copil”, a încercat să vă convingă câte performanţe va face la învăţătură dacă-i cumpăraţi o tabletă. Găsiţi la Real cu preţuri între 259 şi 599 de lei. Dacă vechiul „comp” nu-şi mai face treaba, sper că aţi economisit măcar 1.000 de lei pentru asta. Altfel cum îşi va căuta pe Google mai repede referatele? Laptop găsiţi şi la preţul psihologic de 999 de lei, dar şi la 1.799 de lei. Şi nu uitaţi de imprimantă, care costă între 199 şi 249 de lei. Unii poate au fost prevăzători şi deja le-au luat, alţii poate nu se grăbesc să achiziţioneze astfel de lucruri chiar acum, dar sigur trebuie să vă gândiţi serios şi la asta pe viitor.

Bani să fie, că marfă e destulă

La rechizite, este musai să plecaţi cu o listă gata făcută d-acasă, după ce v-aţi consultat în prealabil cu puştiul sau puştoaica. Acuarelele pot fi achiziţionate cu preţuri între 3,39 de lei şi 27,27 de lei, setul de 22 de culori de la Pelikan. Pixurile „Frixion ball”, pe care orice elev şi le doreşte, pentru că sunt dotate cu radieră, costă 19,90 de lei la Metro, două bucăţi şi 29,90 de lei setul cu trei rezerve. Acelaşi produs îl găsiţi la Carrefour cu 34 de lei şi în oferta de pe internet se precizează că este la reducere cu 50 la sută. De la Carrefour puteţi să luaţi caiete A4, marca Herlitz, cu 80 de file la 3,99 de lei. Caietele de biologie, muzică sau geografie sunt 0,86 de lei la Carrefour, 0,79 lei la Real, iar la Selgros trei bucăţi ajung la 2,79 de lei.

Dacă aţi scăpat de fiţele cu geanta de firmă, aveţi la rucsac şi preţuri mai umane: trolller Combi - 79,90 la Carrefour, dar şi alte modele, de la 23 la 65 de lei. Genţile de umăr pot fi găsite la preţul de 23 de lei, dar şi la 79,99 de lei la Metro, cu înscrisul „Oxford University” pe ele.

Ofertele le găsiţi şi pe internet, calculele le puteţi face dinainte, aşa că n-ar trebui să aveţi surprize la casa de marcat.

Citit 1830 ori Ultima modificare Luni, 09 Septembrie 2013 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.