În goana după un laptop: Conflict între paznicii de la Real şi elevii de la „Dunărea”

În goana după un laptop: Conflict între paznicii de la Real şi elevii de la „Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Diriginta clasei a IX-a F susţine că „bobocii” de liceu n-au fost lăsaţi să adune bonuri de la cumpărători, în condiţiile în care regulamentul promoţiei nu interzice acest lucru * Real îşi cere scuze pentru inconvenientul creat


Diriginta clasei a IX-a F de la Liceul Teoretic „Dunărea”, Laura Mihail Bogatu ne-a reclamat faptul că în repetate rânduri elevii ei nu au fost lăsaţi de paznicii de la Galeriile Real să adune bonurile de casă donate de cumpărători, astfel încât să poată să-şi doteze clasa cu un laptop dat de hypermarketul respectiv în cadrul campaniei „Ajutaţi şcoala!” 2013.

„Este inadmisibil ce se întâmplă. În condiţiile în care nu scrie în regulament că nu ai voie să mergi la Real şi să rogi cumpărătorii să doneze bonurile şi punctele aferente lor, aceşti copii au fost în repetate rânduri opriţi de paznici să colecteze donaţiile. Săptămâna trecută, joi, au fost şi au adunat în jur de 4.000 de puncte. La 10.000 de puncte adunate, clasa poate câştiga un laptop. Vineri, au fost trimişi de paznici, mai departe de case, în dreptul altui magazin. N-au fost daţi afară, dar nu li s-a permis să ia bonurile de la cumpărători. A fost chiar o situaţie în care, un client le-a oferit punctele, iar gardianul nu l-a lăsat să le dea. Atunci clientul supărat, a mers la Informaţii şi a făcut reclamaţie. M-au sunat elevii mei să-mi spună ce li s-a întâmplat. Ba, mi-au povestit că unul dintre gardieni le-a spus că-i şi împuşcă. Am venit să văd despre ce este vorba. Am discutat cu doamna Ionela Drăgan, unul dintre manageri, care mi-a spus că, în final, nu are nimic împotrivă, dacă stau mai departe de casele de marcat. Deja trecuseră  două ore, de când erau acolo, părinţii îi aşteptau acasă, aşa că n-am mai stat. Elevii mei au revenit duminică. Dar gardienii i-au dat afară. Am venit să discut cu şefa gardienilor şi cu managerul Şerban Tudor. Au dat vina unii pe alţii. În final, ni s-a spus că putem colecta bonurile de casă pe zebra din faţa Galeriilor sau în parcare. Aşa ceva nu se poate întâmpla. Elevii mei nu vor sta în frig şi expuşi pericolului de  a fi călcaţi de maşini. Asta în condiţiile în care pe toată desfăşurarea campaniei, au fost elevi de la diferite şcoli, care n-au fost daţi afară. În timp ce elevii mei erau fugăriţi, mai erau înăuntru copii cu cravate de şcolar. În plus, şi eu am aflat de campanie de la un copil care mi-a cerut bonul la casa de marcat pentru şcoala lui”, ne spune pe larg, cum s-au desfăşurat evenimentele. Lucruri confirmate şi în discuţiile pe care le-am purtat cu elevii care au fost la Real. 

„Am crezut că este o campanie serioasă”

Profesoara de la „Dunărea” susţine că aceeaşi campanie s-a derulat şi în anii din urmă, iar elevii de la şcolile şi liceele din Galaţi au adunat puncte solicitând bonurile de casă de la cumpărători, fără să fie probleme şi fără să fie daţi afară. „Dacă ar fi considerat că această practică nu este în regulă, ar fi trebuit să se scrie clar în regulament. Sau măcar să fi scris pe uşă la intrare că le este interzis elevilor să adune bonuri. Atunci nu ne-am fi dus. Am crezut că este o campanie serioasă, dar se pare că nu este. Am uitat că suntem în România! În plus, copiii mei au fost făcuţi „cerşetori” în repetate rânduri de către paznici. Ei nu s-au dus să cerşească. Au avut în proiect să adune aceste puncte pentru laptopul clasei şi au crezut în campanie, dar n-ar fi trebuit. Dacă s-au comportat urât, cum mi s-a sugerat, aş vrea să văd şi eu înregistrările de pe camerele video. Arătaţi-mi şi voi lua măsuri. Sigur s-ar vedea dacă au făcut ceva ce nu se cuvine”, mai spune supărată diriginta de la a IX-a F.

„Dorim ca acest program să se desfăşoare într-un climat corect”

Aşa cum era normal, am încercat să aflăm punctul de vedere al celor de la firma de pază, Swat Force International şi al celor de la Real. Reprezentanta la Galaţi a firmei de pază, Gica Covrig ne-a spus că paznicii au acţionat exact cum le-a cerut conducerea magazinului. De la managerul Teodor Şerban, n-am primit un răspuns clar, dar ni s-a trimis în final un comunicat din partea biroului de presă al hypermarketului: „Regulamentul campaniei nu implică desfăşurarea de acţiuni promoţionale sau de altă natură adiacente acestui program în magazine, deoarece tehnic, nu putem răspunde pozitiv tuturor solicitărilor; mai mult, ca retailer, trebuie să ne preocupăm de confortul clienţilor la cumpărături. Va asiguram că dorim ca acest program să se desfăşoare într-un climat corect, care să încurajeze donarea a cât mai multor puncte către toate instituţiile de învăţământ din oraş de către toţi clienţii noştri. Este însă o decizie care le aparţine. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient creat şi dorim să asigurăm participanţii la program de toată transparenţa noastră privind derularea în bune condiţii a programului „Ajută-ţi şcoala! în conformitate cu regulamentul acţiunii”.

Citit 6899 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2013 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.