Altfel de educaţie: CNVA e ZEN!

Altfel de educaţie: CNVA e ZEN!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alături de instituţii de prestigiu din lume, elevii şi profesorii au sărbătorit Zilele Educaţiei nonformale


2013 este primul an în care peste 350 de elevi, coordonaţi de consilierul educativ, profesoara Daniela Nistor şi de profesoara de limba şi literatura română Cătălina Popa, şi-au adunat forţele pentru crearea unui eveniment de amploare: „CNVA e ZEN!”, cu ocazia Zilelor Educaţiei Nonformale (ZEN).

Totul a început cu o sesiune foto având tema „No Hate Speech”, prin care tinerii au arătat că luptă împotriva discursului instigator la ură. Colegiul gălăţean a devenit astfel, alături de Oxford, Harvard, Stanford sau Duke, una dintre instituţiile de învăţământ care au participat activ la campanie. Voluntarii de la clubul Starfish, alături de profesoara Cătălina Popa, şi-au inscripţionat pe braţe mesaje de pace şi de toleranţă, pe care le vor transmite întregii lumi prin intermediul fotografiilor. Altă zi a stat sub semnul poveştilor trăite: elevii au creat naraţiuni în miniatură pornind de la imagini, obiecte sau stări interioare, în genul Storytelling - arta de a transmite informaţia sub forma unei istorisiri, povestitorul folosind creativitatea, abilităţile artistice şi propria sensibilitate.

Cărţi misterioase şi ajutoare pentru inundaţii

La evenimentul „Blind Date With a Book”, organizat de clasa a XI-a F împreună cu profesoara Silviana Giurcă, elevii au donat cărţi, pe care ulterior le-au împachetat, notând pe ambalaj doar câte un indiciu despre autor sau temă, iar colegii lor au avut apoi posibilitatea de a alege unul dintre cele peste 150 de volume „misterioase”. Mesajul a fost cât se poate de clar: „Nu mai judecaţi cărţile după copertă şi oamenii după înfăţişare!”. Fondurile strânse la expoziţia cu vânzare au fost direcţionate către Şcoala din comuna Costache Negri, afectată de inundaţii.

Cafeneaua publică pe tema Excelenţei în educaţie, organizată de Consiliul Elevilor în colaborare cu Centrul Europe Direct, a adunat la discuţii elevi care au analizat metode şi soluţii de atingere a performanţei, prin activităţi academice, proiecte de voluntariat, schimburi de tineri şi metode de educaţie nonformală.

Citit 3326 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.